RECOMANDĂRI ARPIM ÎN CONTEXTUL MĂSURILOR LUATE DE AUTORITĂȚI PENTRU DIMINUAREA RĂSPÂNDIRII COVID-19 ÎN ROMÂNIA

Activitățile companiilor farmaceutice, adaptate pentru susținerea
sistemului sanitar și siguranța angajaților

București, 11 martie 2020 – Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) își asumă un rol activ în susținerea eforturilor de limitare a impactului răspândirii coronavirusului în România, prin publicarea unui set de recomandări interne destinate membrilor săi.

Recomandările, comunicate deja celor 28 de companii membre ce însumează în jur de 2.000 de angajați în România, vizează domenii precum organizarea evenimentelor dedicate profesioniștilor din domeniul sănătății, măsuri cu privire la activitățile de promovare și măsuri pentru siguranța angajaților. Printre recomandări se numără limitarea organizării și participării la evenimente cu profesioniștii din domeniul sanitar, înlocuirea activităților curente cu întâlniri online și teleconferințe și adaptarea programului de promovare farmaceutică, considerând prioritățile personalului medical privind îngrijirea pacienților și a cazurilor urgente care apar în spitale.

“Într-o perioadă dificilă la nivel global, cauzată de amenințări tot mai mari pentru sănătate, ARPIM se alătură eforturilor autorităților. Răspândirea acestui virus poate fi încetinită în mod semnificativ prin implementarea unor activități robuste și responsabile de control, mesaj transmis membrilor ARPIM. Avem grijă de pacienții noștri, de angajații și de partenerii noștri”, a declarat Alina Culcea, Președinte ARPIM.

În privința evenimentelor destinate medicilor, recomandările ARPIM prevăd analizarea oportunității organizării unor astfel de evenimente, chiar și în cazul unor adunări restrânse (10-15 persoane), având în vedere nevoile de îngrijire medicală la nivel național și local și măsurile deja instituite de autorități. Reprezentanții medicali vor respecta regulile impuse de autorități în ceea ce privește prezența lor în spitale sau interacțiunile cu profesioniștii din domeniul sanitar, prioritar fiind timpul acordat de medici îngrijirii pacienților. De asemenea, sunt recomandate interacțiunile prin canale virtuale și telefon.

La capitolul recomandări pentru siguranța angajaților, ARPIM recomandă companiilor membre să comunice constant cu angajații, să îi informeze cu privire la măsurile de prevenție, să limiteze sedințele și adunările interne, să ofere posibilitatea de telemuncă, să respecte restricțiile de călătorie, să aibă un control al vizitatorilor în companie, să pună la dispoziția angajaților echipamente de protecție și dezinfectante.  

“Este responsabilitatea noastră, ca asociație a celor mai importante companii farmaceutice inovative, să luăm măsuri care să sprijine sistemul sanitar, în același timp protejându-ne angajații. ARPIM se alătură eforturilor Federației Europene a Asociațiilor şi Industriei Farmaceutice (EFPIA), prin campanii educaționale și printr-o activitate responsabilă”, a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv ARPIM.

Comunicările emise de ARPIM au scopul de a ajuta companiile în implementarea unor măsuri responsabile, au caracter de recomandare și țin cont de toate restricțiile anunțate până în prezent de autorități.   

Despre Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)


Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)-www.arpim.ro-este organizația care susține obiectivele comune ale celor mai importante 28 de companii farmaceutice internaționale producătoare de medicamente originale, prezente în România.

Membrii ARPIM investesc permanent în cercetare și dezvoltare, cu scopul de a le oferi pacienților medicamente originale și inovatoare, care salvează anual mii de vieți. Principalul obiectiv al Asociației este creșterea accesului pacienților la medicamente, ameliorarea calității vieții pacienților și implicit creșterea speranței de viață a românilor.

ARPIM este afiliată la Federația Europeană a Industriei Farmaceutice (EFPIA)-www.efpia.com-organizația europeană care reunește cele mai importante companii farmaceutice internaționale, recunoscute datorită rezultatelor la nivelul comunității științifice internaționale.

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Amgen, Angelini, Astellas, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis, GlaxoSmithKline, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Roche, Sanofi, Servier, Takeda, UCB, Vifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.