Controalele medicale periodice

Controalele medicale periodice au rolul de a preveni afectiuni extrem de grave cu ajutorul unor mijloace simple. Concret, acestea pot depista orice schimbare fizica, pot descoperi modificari patologice, prin analize de laborator.
De exemplu se pot descoperi o serie de boli precum hipertensiunea arteriala, un cancer in stadiul incipient, o afectiune endocrina, boli care nu prezinta manifestari evidente, nu sunt insotite de dureri, dar care pot pune viata in pericol daca nu sunt diagnosticate de timpuriu si mai ales daca nu sunt tratate corespunzator.
• Dupa 40 de ani se recomanda anual un EKG (electrocardiograma), un examen oftalmologic cu determinarea tensiunii oculare, iar pentru femei, o mamografie.
• Dupa 50 de ani, este importanta depistarea precoce a cancerului de colon, fiind indicata colonoscopia. Pentru barbati se recomanda supravegherea prostatei, care se face prin: determinarea antigenului specific PSA, examinare prin tuseu rectal si ecografie.
• Dupa 60 de ani, femeile trebuie sa faca o masurare a densitatii osoase, instrument important in combaterea osteoporozei.
• Orice femeie care si-a inceput viata sexuala trebuie sa efectueze anual, in cabinetul medicului ginecolog, testul Babes-Papanicolau.

Terra Clinique – Pentru programare si relatii la nr. de telefon 👍 0336 911

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.