Ce este Oscilopsia?

Oscilopsia se caracterizeaza prin senzatia ca mediul inconjurator se afla permanent intr-o miscare atunci cand este, de fapt, stationar.
Oscilopsia este de obicei un simptom al unor tulburari ce afecteaza motilitatea ochilor sau capacitatea acestora de a stabiliza imaginile, in special in timpul miscarii. Oscilopsia apare de obicei ca urmare a unor boli care afecteaza miscarea ochilor sau modifica modul in care parti ale ochiului, ale urechii interne si ale creierului stabilizeaza imaginile si mentin echilibrul. Adesea, oscilopsia este corelata cu anumite tipuri de nistagmus, acesta din urma fiind caracterizat de miscari anormale si involuntare ale ochilor.
Afectiunile care afecteaza anumite portiuni ale creierului, in special cerebelul sau sistemul motor ocular, sunt o cauza frecventa a oscilopsiei. Sistemul motor ocular implica o serie de procese biologice care mentin imaginile stabile atunci cand capul sau ochii se misca. Deteriorarea acestui sistem tinde sa afecteze vederea si sa faca sa para ca lumea este mereu in miscare, in special atunci cand o persoana isi schimba pozitia capului sau se misca.

www.terraclinique.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.