breaking news New

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2020”

A IV-a ediție a Conferințe Europeane de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2020”, ediția a IV-a, va avea loc în perioada 20-24 iulie. Din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor de siguranță impuse de autorități, unul dintre cele mai importante evenimente medicale din domeniul psihiatriei se va desfășura online.

Conferința este organizată de Universitatea Dunărea de Jos Galați – Facultatea de Medicină și Farmacie – și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, în parteneriat cu Academia Română și cu Institutul pentru Cercetarea Tulburărilor din Spectrul Autist. Înscrierile se fac până pe 10 iulie.

Ca și la edițiile precedente, vor participa medici psihiatri din țară și străinătate, medici de familie, medici din alte specialități care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmaciști, psihologi, filosofi, sociologi, asistenți medicali, dar și specialiști din alte domenii de activitate, dat fiind faptul că tema principală este interdisciplinaritatea în psihiatrie.

Dintre participanții din străinătate îi amintim pe Prof. Dr. Lauri Kuosmanen, Prof. Dr. Marjo Kurki de la University of Eastern Finland Helsinki şi Prof. Dr. Mikko Ketola, care vor organiza o secţiune specială privind nursingul în psihiatrie, Prof. Dr. Giangennaro Coppola de la Universitatea din Salerno, Conf. Dr. Olga Vascovic de la Universitatea din Zagreb şi Prof. emerit Enver Hasanoglu de la Universitatea din Ankara, preşedintele ales al Societăţii Mondiale de Pediatrie.

Nu va lipsi Prof. Dr. Michael Davidson, şeful Departamentului de Psihiatrie al Centrului Medical Sheba şi profesor de psihiatrie la Şcoala de Medicină Sakler (SUA), preocupat îndeosebi de studiul schizofreniei și al bolii Alzheimer, preşedintele de onoare al manifestării de la Galaţi.

„Conferinţa este de interes pentru cercetători, dar şi pentru studenţii noştri, dovadă stă și numărul mare al celor care s-au înscris până acum. Interdisciplinaritatea în psihiatrie va fi principala temă de discuţie, în concordanţă cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu. Psihiatria este o disciplină care interferează cu aproape toate specialităţile medicinei şi explorează complexitatea fascinantă a minţii umane atât în partea sa luminoasă, cât şi în zona ei tenebroasă. Scopul major al conferinţei este acela de a veni în sprijinul programelor de sănătate mintală din România, ţinând cont de cifrele alarmante privind creşterea incidenţei tulburărilor psihice în rândul populaţiei”, a declarat Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru, preşedintele conferinței.

Va fi prezentat un studiu făcut pe populația din România

„De-a lungul anilor, participarea unui număr atât de mare de specialiști a demonstrat că există preocupare și în alte domenii pentru sănătatea globală a persoanei și îmbunătățirea calității vieții. Această conferință oferă participanților informații utile despre progresul cercetării științifice în domeniul sănătății pe baza studiilor personale, cu specificul cultural al fiecărui popor, și nu doar a studierii literaturii de specialitate.

Vor fi abordate problematici stringente și mediatizate în funcție de incidența tulburărilor psihice din ultima perioadă, dar nu vom uita prevenția, atât de importantă și de uitată în societatea actuală. Vom prezenta  primele rezultate ale unei cercetări în domeniul adicțiilor moderne, studiu efectuat pe populație românească și început în  anul 2018”, spune Liliana Luca, psiholog drd, psihoterapeut, la Institutul de Psihiatrie Socola Iași.

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2020”

Înscrieri: https://lapsihiatru.ro/inscriere-online/
Taxe de participare:
Medici primari: 500 RON
Medici specialiști: 500 RON
Medici rezidenți: 200 RON
Farmaciști: 250 RON
Psihologi: 250 RON
Asistenți medicali: 200 RON
Alte categorii: 100 RON

Studenții pot participa gratis

Toate informațiile legate de organizarea online a acestui eveniment le veți găsi, în timp real, pe:

https://lapsihiatru.ro/

https://www.facebook.com/European-Conference-of-Psychiatry-and-Mental-Health-Galatia-2020-1883936228529215/

https://www.facebook.com/LaPsihiatru.ro/

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password