SOLUȚIA ÎMPOTRIVA BACTERIILOR REZISTENTE LA ANTIBIOTICE, ACUM ȘI LA CABINETUL IMUNOINSTANT DIN GALAȚI

                Dr. Viorica Chiurciu,

Doctor în Științe Medicale Veterinare, CSI, Medic terapeut

Director General al Romvac Company S.A.

Președintele Consiliului de Administrație al Romvac Company S.A.

Într-o lume în care lupta împotriva bacteriilor este pierdută din cauza ineficienței antibioticelor, Romvac, companie românească cu tradiție de aproape 5 decenii în domeniul medicinei, a dezvoltat soluția ce revoluționează acest segment extrem de vulnerabil și care afectează sănătatea omului. Director al Romvac Company S.A., Doctor în Științe Medicale veterinare și CS I, Dr. Viorica Chiurciu este unul dintre cercetătorii științifici români care a dezvoltat soluții reale în lupta cu infecțiile bacteriene.

Doamna Dr. Viorica Chiurciu, explicați-ne cum ajută, de fapt, Romvac, în lupta pe care o ducem împotriva infecțiilor bacteriene?

Dr. Viorica Chiurciu: Utilizarea excesivă și incorectă a antibioticelor în patogenia umană, dar și în cea animală, a dus încet, dar sigur, la creșterea alarmantă a numărului microorganismelor rezistente la antibiotice. Astfel, Compania Romvac a lansat pe piață încă din anul 2014, Oul Hiperimun PC2 și gama de produse Imunoinstant pe bază de imunoglobuline IgY utilizate ca adjuvant în tratarea specifică a unora dintre cele mai periculoase infecții bacteriene, virale şi fungice și care sunt rezistente la terapia antimicrobiană.

Toate produsele din gama Imunoinstant au la bază imunoglobuline Y specifice conținute de Ouăle Hiperimune provenite de la găini hiperimunizate cu microorganisme inactivate, patogene pentru om și care au fost izolate de la diferiți pacienți din spitalele din România.

Puteți să ne spuneți mai detaliat, care sunt tipurile de afecțiuni tratate cu ajutorul produselor Imunoinstant?

Dr. Viorica Chiurciu: La ora actuală, Romvac produce IgY în terapia specifică recomandată în cazul infecţiilor provocate de 30 de tulpini, printre care: Acinetobacter baumannii, Streptococcus pneumoniae, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Salmonella spp., Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium difficile – corpi bacterieni și anatoxina, Candida albicans, Helicobacter pylori, Streptococcus mutans, Enterococcus faecalis, Proteus mirabilis, Streptococcus grup B, Candida glabrata și Candida krusei. Soluția buvabilă de Imunoinstant Multiplu conține anticorpi împotriva a 18 agenți patogeni. Restul de până la 30, se regăsește în soluțiile monovalente, precum Imunoinstant anti-Acinetobacter baumannii, Imunoinstant anti-Staphylococcus epidermidis, Imunoinstant anti-Borelioză, Imunoinstant anti-Citrobacter, Imunoinstant anti-Herpes, Imunoinstant anti-HPV, Imunoinstant anti-Streptococcus pneumoniae, Imunoinstant anti-Virusul Varicelo- Zosterian, Imunoinstant anti-Enterobacter aerogenes, Imunoinstant anti-Mycobacterium.

IgY din gama Imunoinstant acţionează în infecţii cu diferite localizări, precum cele urinare, respiratorii, digestive, cutanate, genitale, gastrice, gastrointestinale, dar şi în afecţiuni parodontale. La cabinetul de medicină complementară al companiei, s-au prezentat, de asemenea, şi pacienţi cu acnee, pacienți cu plăgi atone, dar cu dermatite. Mai mult, coroborând terapia pe cale generală cu terapia locală cu imunoglobuline aviare specifice, Romvac a demonstrat că pacienții cu psoriazis pot fi vindecați clinic. Eficienţa terapeutică a produselor Imunoinstant a fost dovedită şi în alte boli autoimune, precum epidermoliza buloasă şi fibroza chistică.

Cum îi ajutați pe pacienții care au infecții cu alte microorganisme decât cele împotriva cărora există deja produse Imunoinstant?

Dr. Viorica Chiurciu: Unul dintre cele mai mari avantaje ale produselor Imunoinstant este că pot fi personalizate în funcție de pacient și/sau infecție. Astfel, dacă în urma analizelor efectuate, se constată că tulpina bacteriană cu care se confruntă pacientul nu se regăsește printre cele 30 împotriva cărora acționează imunoglobulina Y din Oul Hiperimun, atunci în 60 de zile, specialiștii de la Romvac pot crea imunoglobulina specifică împotriva noii tulpini identificate, asigurând o terapie personalizată.

Așadar Imunoinstant are efect curativ. Dar putem, oare, să administrăm aceste produse și pentru prevenție?

Dr. Viorica Chiurciu: Produsele din gama Imunoinstant au nu numai efect curativ ci și unul profilactic. Astfel, prin administrarea produselor din gama Imunoinstant, în cazul unui om sănătos, se crează o barieră împotriva posibilelor infecții, deoarece imunoglobulina Y din Oul Hiperimun ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea stării de bine a întregului organism. Acesta este și motivul pentru care produsele sunt recomandate nu numai adulților cișicopiilor,mai ales că aceștia au sistemul imunitar în formare și își petrec foarte mult timp în colectivitate. Datorită principiului lor de acțiune, produsele sunt indicate și persoanelor de vârsta a treia care se confruntă cu fenomenul de imunosenescenţă.

Cum se administrează produsele din gama Imunoinstant?

Dr. Viorica Chiurciu: Produsele Imunoinstant sunt condiţionate sub diferite forme, ca: soluţii, suspensii, granule liofilizate, spray-uri, creme, unguente, modul de administrare al acestora fiind unul facil, în funcţie de afecţiune: pe cale orală, nazală, oculară sau prin aplicare topică în diferite boli de piele.

Mai devreme ați vorbit despre Cabinetul de medicină complementară? Unde se află acesta?

Dr. Viorica Chiurciu: Primul Cabinet de Medicină Complementară-Alternativă Imunoinstant s-a deschis în anul 2016, la sediul central al Companiei Romvac din Voluntari, jud. Ilfov. Însă, vestea bună este că până la sfârșitul lunii octombrie, vom deschide un nou astfel de cabinet și în cartierul Aurel Vlaicu din Municipiul Galați, pe Strada Nae Leonard, nr. 19, bl. C15, tronson 4 + 5, la parter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.