ETERNA SCHIMBARE!

                                                                                          Dr.Mihaela Chelariu

Învioraţi de noile perspective de viaţă  am aşteptat alegerile  electorale  cu o ,,vie”emoţie !

Pentru o zi mohorâtă ca cea de 6 decembrie 2020,prezenţa la vot a fost acceptabilă iar la întrebările de rutină (în realitate nu tocmai isteţe dar clasice )ale reporterilor,răspunsurile alegătorilor sau politicienilor  au fost unanime.

Avem nevoie de o schimbare!

Dacă se poate să nu se schimbe nimic (ce bine ar fi prins un Caragiale !!!!!!!!!!)!!

Nevoia o avem mai  de demult …aşa estimativ cam din 1990 încoace , adică după Marea Schimbare care s-a produs la revoluţia din 1989  .

Conceptul este simplu – adică  ceea ce a fost bun să rămână şi ce  este rău să fie îndreptat.

Dar schimbările majore nu au cum se produce fără schimbarea mentalităţii !Fără îndoială că lucruri bune şi oameni cumsecade există în toate partidele politice.

Mai puţin în cele extremiste dar şi acolo sunt intenţii bune dar găunoase mentalităţi.Dacă ne referim  la nevoia de schimbare in sistemul de sănătate publică da, acolo arde!! nevoia este acută!

Conceput după strategia comunistă a carui pricipiu fundamental este: „de la fiecare după capacităţi, fiecăruia după nevoi”sistemul asigurărilor de sănătate nu are cum să fie viabil într-o altă societate decât comunistă. Iar dacă mai vine si o pandemia de felul celei care ne-a răpus ,ne găsim in siuaţia copilului  nou născut care este legat de un etern cordon ombilical ce nu se mai taie…

Până una alta oamenii mor,unora din noi medicii ne pasă din ce în ce mai puţin,acţionăm mai superficial poate din cauza epuizării, poate din cauza  lipsei unor algoritmi rapide de diagnostic!

Şi aşa ajungem sa ne plângem apropiaţii,colegii ,prietenii sau părinţii noştri.

NOAPTE BUNĂ IRINA! DUMNEZEU TE-A DORIT LÂNGĂ EL!!!!!!!!

       Irina a fost colega noastră,asistentă medicală şi apoi psiholog, avea 46 de ani şi decenţa de a nu-şi etala propriile suferinţe! Fiica Irinei a ,,primit,,cadou de Moş Niculae-înmormântarea mamei sale răpusă de covid. Este drept?  Trecem prim lume,nepăsători şi reci!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.