Echipează-te corect și complet pentru frig!

Odată cu venirea zăpezii și a temperaturilor scăzute ar trebui să lăsăm deoparte gecile și pardesiile și să ne îmbrăcăm de iarnă.

ECHIPEAZĂ-TE CORECT ȘI COMPLET PENTRU FRIG!
Odată cu venirea zăpezii şi a temperaturilor scăzute ar trebui să lăsăm deoparte gecile şi pardesiele şi să ne îmbrăcăm de iarnă. Renunţă aşadar la fuste scurte, dresuri subţiri, pantofi, eşarfe şi pălării şi poartă paltonul, căciula, fularul şi  mănuşile. Uite cum să te îmbraci corect în aşa fel încât frigul să nu-ţi dea bătăi de cap, iar la serviciu să nu transpiri.

POARTĂ HAINE ÎN MAI MULTE STRATURI!
Maiou, tricou de bumbac ori helancă, sau pulover. Îmbrăcat cu multe rânduri de haine nu vei mai suferi de frig pe stradă şi, în acelaşi timp, când vei ajunge la serviciu, unde este cald, le vei putea da jos.

IA CU TINE CĂCIULĂ, FULAR ŞI MĂNUŞI
Dimineaţa, când pleci de acasă, temperaturile de afară sunt destul de scăzute. Cu toate acestea, sunt zile când afară este mai cald, iar tu renunţi la a mai lua cu tine căciula, mănuşile şi fularul. Total greşit! Motivul? Peste zi, s-ar putea ca vremea să se înrăutăţească, iar seara temperaturile să coboare sub 0 grade Celsius.

ŢI-A INTRAT APĂ ÎN CIZME? ÎŢI TREBUIE ŞOSETE DE SCHIMB
Dacă cizmele pe care le porţi se umezesc în interior din cauza apei sau a zăpezii de pe stradă, este foarte important să schimbi imediat ciorapii uzi cu unii uscaţi şi călduroşi. Astfel, este recomandat ca cel puţin în această perioadă să porţi cu tine, oriunde te-ai duce, o pereche de rezervă pentru astfel de cazuri neprevăzute.

OPTEAZĂ PENTRU CĂCIULI GROASE
Spune adio pălăriilor, şepcilor sau fesurilor subţiri şi poartă o căciulă groasă din lână care să îţi ţină cald. la cap şi urechi. Poţi alege căciuli cu urechi, în stil rusesc, tricotate, din imitaţie de piele sau din blană artificială. Căciulile cu urechi sunt unele dintre cele mai călduroase accesorii de iarnă pe care le poţi găsi aproape în orice magazin de profil, iar preţul lor este pentru toate buzunarele.

CUMPĂRĂ MĂNUŞI DIN LÂNĂ CU DEGETE
În magazine, de câţiva ani, au apărut modele de mănuşi fără degete. Considerate ca fiind la modă, acestea nu sunt însă foarte practice. Cumpără mănuşi din lână tricotate, cu degete. În acelaşi timp, evită modelele din piele, din piele întoarsă sau imitaţie de piele pentru că, deşi sunt mai elegante, nu sunt foarte călduroase.

PUNE COLANŢI PE SUB PANTALONI
Pe sub blugi sau pantaloni poţi purta dres sau colanţi groşi, iar în picioare pune-ţi o pereche de ciorapi flauşaţi sau botoşei. Alege modele care sunt mai subţiri pentru a te putea încălţa apoi cu cizmele. Este recomandat ca în acest anotimp să nu porţi blugi supraelastici, strânşi pe corp. Pentru a te bucura de căldură şi confort, pielea trebuie să fie cât mai aerisită, iar materialul textil din care sunt confecţionate hainele trebuie să lase aerul să circule.

FULARUL, CU CÂT MAI LUNG, CU ATÂT MAI BINE
Şi fularele lungi sunt la modă. De fapt, cu cât este mai lung, cu atât este mai bine. Eşti în tendinţe, dar te aperi şi împotriva frigului. Cumpără un fular lung, tricotat, din lână şi înfăşoară-l de câteva ori în jurul gâtului. Nu vei mai avea probleme cu frigul!