Imunoinstant – evoluția medicinei împotriva acneei

Dr. Viorica Chiurciu, Doctor în Științe Medicale Veterinare, CSI, Medic terapeut

Director General al Romvac Company S.A.
Președintele Consiliului de Administrație al Romvac Company S.A.

Acneea vulgară reprezintă o dermatoză inflamatorie cronică, fiind o boală cutanată ubicvitară cu prevalenţă la adolescenţi, dar care se poate manifesta clinic, şi la adulţi şi copii.

Agenţii microbieni implicaţi în patogeneza acneei sunt Propionibacterium acnes, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa ș.a.. Toţi aceştia pot prolifera rapid în perioada pubertăţii, reprezentând factori importanţi în declanşarea şi întreţinerea acneei.

Ineficiența antibioticelor

Antibioticele au fost utilizate pe scară largă, timp de mulţi ani, în terapia acneei moderate şi severe, precum şi pentru formele de acnee inflamatorie care nu răspund la alte tratamente. Din păcate, pe lângă efectele adverse ale acestora, tot mai des apar cazuri de rezistență bacteriană la toate antibioticele folosite, dar cel mai frecvent, la eritromicină.

Imunoinstant – terapia complexă cu imunoglobuline IgY împotriva acneei!

După câțiva ani de cercetare, specialiștii români ai Companiei Romvac au dezvoltat împotriva acneei, o terapie adjuvantă revoluționară – Imunoinstant -, pe bază de imunoglobuline IgY specifice și alți principii biologici activi din Oul Hiperimun. Aceștia acționează atât la nivel local, cât și la nivel sistemic pentru a ajuta organismul să lupte eficient împotriva bolii.

Pas mare în evoluția științei medicale, terapia Imunoinstant împotriva acneei cuprinde în funcție de factorul declanșator al bolii, administrarea locală a gelului Immuno Multi Gel și a spray-urilor Imunoinstant Multiplu Spray și Poliimunoinstant spray cu IgY polivalent care acționează asupra agenților patogeni Staphylococcus aureus, E.coli, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa etc..

Pentru efectul său terapeutic, dar și pentru a asigura igiena locală corespunzătoare, se recomandă săpunul Immuno Clean, care se va utiliza mai ales înainte de aplicarea cremei Immuno White Cream cu proteine din albușul de Ou Hiperimun.

Eficiența terapiei împotriva acneei va crește prin administrarea imunoglobulinelor IgY specifice din pulberile liofilizate Imunoinstant G și Instant Yolk, care ajută la susținerea imunității pasive a organismului și la distrugerea agenților patogeni cauzatori de boală.