Îmbătrânirea pielii din jurul gâtului

Liniile sau ridurile gâtului sunt ca orice alt rid care poate apărea în jurul gurii, ochilor, mâinilor sau frunții. Ridurile sunt o parte naturală a îmbătrânirii, însă anumiți factori precum fumatul sau expunerea prelungită la razele ultraviolete (UV) le pot agrava.

Extinderea liniilor gâtului și a altor semne ale îmbătrânirii pielii sunt determinate în parte de sursa genetică. Cu toate acestea, există produse sau modificări în stilul de viață prin care le poți reduce aspectul.

Expunere solară – Gâtul este o parte a corpului adesea uitată. În timp ce mulți oameni sunt meticuloși cu aplicarea SPF-ului pe față, adesea trec cu vederea gâtul. Lăsarea gâtului expus și neprotejat la soare poate provoca riduri premature.

Genetica joacă un rol important în modul și momentul în care pielea ta va îmbătrâni. Cu toate acestea, poți încetini semnele ridurilor gâtului hidratându-l și aplicând protecție solară.

Stresul cronic joaca un rol semnificativ in îmbătrânirea prematură a pielii. Chiar și o scurtă pauză poate face o diferență în modul în care corpul (inclusiv gâtul) arată și se simte!

Mișcările repetate duc la apariția ridurilor. Reține cât de des priviești în jos sau în lateral, deoarece mișcările repetate pot provoca riduri gâtului.

Cum să reduci și să previi ridurile gâtului

Fii atent cum ții telefonul – această mișcare repetitivă poate provoca și riduri în jurul gâtului prin strângerea pielii acestuia. În timp, aceste cute se transformă în riduri permanente.

Vitamina C are proprietăți antioxidante excelente pentru piele. Vitamina C poate inversa unele daune cauzate de razele UV și de alți factori de mediu prin inactivarea radicalilor liberi.

Utilizarea regulată a protecției solare poate încetini semnele îmbătrânirii pielii. Poartă SPF cu un grad de protecție de cel puțin 30 și aplică la fiecare 2 până la 3 ore.

Fumatul dăunează colagenului, iar nicotina determină micșorarea vaselor de sânge. Pielea primește mai puțin oxigen și va arăta mai îmbătrânită.

Cremele cu retinol conțin retinoizi, derivați din sursa de vitamina A și un celebru ingredient anti-îmbătrânire.

Mulți oameni își amintesc să-și hidrateze fața, dar uită de gât. Hidratarea pielii reduce vizibilitatea ridurile și ajută la prevenirea formării viitoarelor cute.

Fii cât mai informat despre simptomele date de diferite boli. Citeşte mai multe aici!