Crioterapia – soluţie rapidă în îngrijirea corporală

Crioterapia sau terapia prin frig se practica de secole sub diverse forme (comprese reci, gheata etc). In ultimii ani, ea a fost redescoperita datorita studiilor si tehnologiilor de care dispunem.

Aceasta consta in racirea pielii cu ajutorul aerului rece. Racirea rapida si controlata are ca efect stimularea intregului organism cu multiple beneficii asupra corpului si a mintii.

Socul termic scurt si controlat ajuta organismul sa-si regaseasca echilibrul:

Crioterapia ofera raspunsuri la tot ce nu v-ati gandit vreodata ca poate face frigul:
• Elimina celulita
• Arde caloriile, imbunatateste metabolismul
• Reda fermitatea si catifeleaza pielea
• Intinereste corpul, previne imbatranirea
• Intinereste pielea fetei, gatului, abdomenului
• Trateaza acneea, ridurile, vergeturile
• Revitalizeaza parul si unghiile
• Ajuta la refacerea dupa efort

Efecte rapide si eficiente ale terapiei prin frig in domeniul remodelarii corporale

Criosauna este poate cea mai rapida si eficienta metoda de reducere a greutatii corporale. Sesiunile de crioterapie locala sau generala au rolul de stimulare a organismului si de imbunatatire a metabolismului. Se stie ca frigul arde calorii: in timpul unei sesiuni de 3 minute se pot arde pana la 200 kcal, iar intre proceduri peste 1000 kcal.

Dupa o serie de 20–30 proceduri, corpul poate scapa de kilogramele in plus, in combinatie cu o dieta rationala si bine echilibrata caloric.

Prin expunerea la frig a pielii se produc contractarea si dilatarea vaselor de sange, adica hranirea cu oxigen si nutrienti a celulelor, cu efecte rapide in refacerea aspectului si calitatii pielii. Astfel, dupa doar cateva sedinte de crioterapie, pielea isi recapata elasticitatea si fermitatea, este mai luminoasa, isi imbunatateste tonusul iar ridurile se estompeaza. Nu in ultimul rand, creste productia de elastina si colagen necesare pielii.

Crioterapia este una dintre cele mai captivante, eficiente si prospective metode fizioterapeutice pentru rezolvarea celor mai presante probleme din sfera cosmetica:
– Intinerirea generala a corpului, prevenirea imbatranirii
– Imbunatatirea proceselor metabolice cutanate
– Intinerirea pielii fetei gatului, spatelui si decolteului, abdomenului, soldurilor si extremitatilor.

Datorita efectului sau sanogetic general, crioterapia ofera fara exceptie un ajutor sinergic tuturor tehnologiilor cosmetice. Prin imbunatatirea microcirculatiei, optimizarea proceselor metabolice, cresterea turgorului cutanat, crioterapia favorizeaza imbunatatirea considerabila a aspectului estetic al pielii.

Pentru probleme ale pielii, complex seboreic si rozacee (comedoame, acnee, matreata, piele grasa) crioterapia se utilizeaza in varianta clinica. Sunt recomandate serii de 10-30 proceduri consecutive, cu timp de expunere de 180 secunde, combinate cu crioterapie locala.

Citește mai multe articole din revistă aici!