Interviu cu Prof. William B. Harvey Ph.D

Interviu cu Prof. William B. Harvey Ph.D, rectorul Universităţii “Danubius” Galaţi

1. Care sunt beneficiile pentru viitorii studenți ai Universității “Danubius”?

Beneficiile pentru viitorii studenți ai Universității “Danubius” includ faptul că aceștia vor fi parte a unei universități internaționale, o punte între Est și Vest, care îi va pregăti pentru viitoarele angajamente. Odată ce noi ne ghidăm după cele mai bune metode și practici din sistemele de învățământ românesc și american, studenții noștri vor afla perspectivele unor mari gânditori și profesori din ambele societăți.

2. Care este rolul pe care Universitatea “Danubius” și l-a asumat față de studenții săi?

Universitatea “Danubius” consieră că studenții săi trebuie să câștige o excelentă experiență educațională. Ne dorim ca fiecare student să se dezvolte la maximumul capacităților și oferim un mediu și o cultură în care acest deziderat se poate îndeplini. Cobinând instrucția excepțională cu o atmosferă primitoare, încurajăm și ne provocăm studenții, în același timp, să devină cetățenii de succes care vor contribui la dezvoltarea comunităților din care fac parte, la dezvoltarea țării și a lumii.

3. În opinia dumneavoastră, care este cea mai interesantă experiență pe care studenții dumneavoastră o pot avea în cadrul Universității “Danubius”?

Cea mai interesantă experiență pe care studenții Danubieni o pot avea este aceea de a se dezvolta în permanență. Studenții noștri învață și cresc, iar odată cu acestea dorim să le hrănim curiozitatea și interesul pentru dezvoltarea personală care i-a adus, în primul rând, la noi. Vrem ca studenții nostri să-și amintescă mereu faptul că nu există limite pentru cunoaștere, comunicarea nu are granițe, iar înțelegerea nu are limite.

4. Ce înseamnă pentru dumneavoastră funcția de Rector a acestei universități?

Funcția de Rector al Universității “Danubius” reprezintă vârful carierei mele academice care se întinde deja pe cinci decenii. Am avut multe experiențe satisfăcătoare în mai multe colegii și universități americane, precum și în organizații profesionale de învățământ superior, dar nimic nu se compară cu privilegiul de a sprijini Danubius să obțină recunoaștere drept o instituție remarcabilă de învățământ superior.

5. Puteți oferi, vă rog, câteva sfaturi viitorilor studenți ai Universității “Danubius”?

Sfatul meu pentru viitorii studenți ai Universității “Danubius” este să vă pregătiți să deveniți parte a unei lumi pline de oportunități și provocări nemaivăzute în istoria umanității și să luați în calcul cum puteți impacta această lume într-un mod pozitiv. Nu vă subestimați capacitatea de a face o diferență în lume, dar înțelegeți că, pentru început, trebuie să vă construiți o bază intelectuală și etică – acel tip de eșafodaj pe care noi îl construim, alături de studenți, la Universitatea “Danubius”.

Citește mai multe interviuri aici!