Rația de libertate

Dr. Mihaela Chelariu – Rația de libertate

Dacă privim nostalgici trecutul, (ba cu o notă amară, ce-i drept de umor!) privim cu îngrijorare viitorul… Marii Raționalizări!

Dacă copii și nepoții nostri se amuză de poveștile adevărate cu sfertul de pâine (la 4,80 lei) de persoană pe zi, astăzi această întoarcere în trecutul întunecat este de neconceput.

O societate modernă nu poate să aibă la îndemână o singură formă de energie când la școală copiii invață de forme alternative. Să fie doar o intoxicare a populației de către mass-media?

Nu credem că de dragul senzaționalului s-ar vehicula o asemenea idee. Cert este că România ar fi trebuit să fie “furnica” din fabula vestită și nu “greierele cântător” și să-și facă rezerve măcar pe 10 ani.

Totuși gazul și energia electrică sunt imposibil de raționalizat, deorece paralizia intregului sistem ar fi iminentă!! Vă imaginați cum ar fi: sâmbătă și duminică cartierul “x” fără gaz,se pregăteste cartierul “y”.

O zi pe lună un spital, iar școlile, ei, mai pun elevii, o haină sau mai bine online că tot e pandemie!!! E o exagerare desigur! Până una alta România e penalizată că nu adoptă legea libertății sexuale de cuplu. “Chelului îi trebuie chitie de margaritar!!!”

Alo, ROMÂNIA! Trezește–te că noi am vrut în Uniunea Europeană (și ce am mai sărbătorit!!! Lapte și miere ar fi trebuit să curgă!!!), acum trebuie să respectăm libertățile impuse.

Vrem nu vrem trebuie “să bem aghiasmă”, altfel ramânem în întuneric!!

Citește mai multe articole din revistă aici!