„Păstrează-ți inima tânără și sănătoasă!” – Campanie Scanexpert

„Păstrează-ți inima tânără și sănătoasă!” – Campanie Scanexpert de prevenire a bolilor cardiace

Afecțiunile care implică vase de sânge blocate sau îngustate pot duce la atac de cord, angină pectorală, accident vascular cerebral. Pot fi afectate, de asemenea, miocardul, valvele sau ritmul cordului, mai ales atunci când sunt asociați factori de risc cardiovascular, precum hipertensiunea arterială, fumatul, sedetentarismul, obezitatea sau diabetul zaharat.

Populație sănătoasă înseamnă populație informată, iar, cum românii obișnuiesc să apeleze la medic foarte târziu, când deja vorbim despre tratament, ne dorim să punem în lumină prevenția în ceea ce privește boala cardiovasculară (BCV).

Principala cauză de deces

BCV rămân principala cauză de deces, internare în unități spitalicești și handicap fizic, în Europa. Aproximativ 60% dintre decesele înregistrate în România au cauze cardiovasculare, prevenția devenind esențială.

Persoanele cu risc scăzut trebuie să conștientizeze că, doar prin grijă față de organism, ce se traduce prin informare și screening corespunzător, își pot menține sănătatea inimi. Depistarea, atenția orientată asupra factorilor de risc și corectarea acetora alcătuiesc strategia primară de prevenție a bolilor cardiovasculară. În cazul pacienților cu risc crescut, obiectivele prevenției implică reducerea acestuia, printr-un ansamblu de recomandări și măsuri, reapariția unui nou eveniment cardiovascular fiind evitată.

Sănătatea trebuie testată periodic

Hipertensiunea arterială și colesterolul, cu valori peste limite, determină deteriorarea inimii și a vaselor de sânge. Fără investigațiile specifice, prezența acestor afecțiuni nu poate fi confirmată sau infirmată. În schimb, prin intermediul testării constante, poate fi urmărit nivelul tensiunii și al colesterolului.

Investigarea patologiei cardiace prin computer-tomografie

Pe lângă evaluarea morfologică a structurilor cardiace, CT-ul cardiac poate preciza prezența sau absența leziunilor coronariene, a anomaliilor acestora, a anatomiei cardiace, a prezenței malformațiilor cardiace congenitale. De asemenea, se evaluează gradul de calcifiere a arterelor coronare și calculul scorului de calciu, scor important în predictibilitatea apariției unui eveniment coronarian.

Importanța rezonanței magnetice a cordului în diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare
Cea mai sigură metodă imagistică, neiradiantă, neinvazivă, nedureroasă, utilizată în diagnosticarea și monitorizarea pacienților suferind sau fiind suspectați de boli cardiace sau ale aortei, rămâne RMN-ul pentru cord. Această investigație se referă la vizualizarea, cu precizie, a componentelor inimii, inclusiv camerele și valvele.

Specialiștii estimează că, până în anul 2030, în lipsa dezvoltării conceptului de prevenție, prin informarea șă creșterea gradului de cultură a populației, numărul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare va crește alarmant. Se recomandă adoptarea unor măsuri imediate, la nivelul fiecărui stat, astfel încât, cifra vieților pierdute în fața acestei afecțiuni să nu depășească 23 de milioane de oameni, așa cum se preconizează.

Din drag pentru pacienții săi și pentru umanitate, în general, Scanexpert lansează o inițiativă de prevenire medicală a bolilor cardiovasculare, căci, inima, uneori, nu are mai multe vieți. În acest sens, în cadrul Scanexpert, pacienții beneficiază de reducere de 10% pentru investigațiile de:

Scanexpert Galați

1.Rezonanța magnetică a cordului (RMN cardiac)
• preț vechi 2000 de lei, preț cu reducere 1800 de lei;

2. Coronarografie computer tomograf neinvazivă, cu substanță de contrast
• preț vechi 1600 de lei, preț cu reducere 1440 de lei;

3. Angiografie computer tomograf pentru TAVI/TAVR (cu măsurători), cu substanță de contrast
• preț vechi 1700 de lei, preț cu reducere 1530 de lei;

4. Evaluare atriu stâng
• preț vechi 900 de lei, preț cu reducere 810 lei;

5. CA scoring
• preț vechi 450 de lei, preț cu reducere 405 lei.

Promoția este valabilă pentru pacienții care se înregistrează utilizând formularul regăsit pe site-ul centrelor Scanexpert: http://www.scanexpert.ro/formular-promotie-cord

Perioada campaniei: septembrie-octombrie 2021.

Citește mai multe articole din revistă aici!