Rasol de viţel cu soteu de dovlecei

In urma cu peste un deceniu, un studiu important publicat in jurnalul Gut, relata ca o combinatie de factori psihologici si fi zici poate declansa dureri gastrointestinale si alte simptome legate de intestine.

O dieta cu multe grasimi, mancaruri picante, bauturi alcoolice in exces sau care contin cafeina si bauturi care folosesc multi indulcitori artifi ciali , stresul cotidian si alti factori externi, pot juca un rol in aparitia ulcerului gastric si poate cauza contractii anormale la nivelul intestinului subtire si colonului cu afectarea ritmul in care mancarea se deplaseza prin tractul gastrointestinal.

Adoptarea unui regim alimentar echilibrat si a unui stil de viata sanatos poate ameliora si chiar vindeca astfel de afectiuni. In acest sens, chef Dan Prodea va propune in acest numar o reteta care se preteaza pentru cei cu afectiuni gastroduodenale.

Mod de preparare:

Carnea, curatata de pielite si zgarciuri, se pune la fi ert in apa rece, se adauga si radacinoasele (morcovul si patrunjelul) curatate si taiate felii, iar sarea se adauga aproape de fi nal.

Dovleceii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fi ert in apa in care s-a adaugat putina sare si ulei. Carnea fi arta se taie in felii subtiri si se serveste alaturi de dovleceii fi erti peste care adaugam smantana si patrunjel verde. Daca dovleceii nu sunt pe gustul dumneavoastra, se pot inlocui ca si garnitura cu un piure din cartofi sau cu orez.

Ca intotdeauna, va sugerez preparatul montat ca in imagine.

Ingrediente pentru o portie:

Muschi de vita 170 g 139 calorii
Dovlecei 350 g 68 calorii
Morcovi 35 g 8 calorii
Patrunjel (radacina) 35 g 8 calorii
Smantana 20 g 44 calorii
Ulei 5 ml 45 calorii
Verdeata 5 g
Sare 3 g

Descoperă mai multe rețete culinare aici!