REPERE…PIERDUTE!!!

REPERE…PIERDUTE!!! – Dr. Mihaela Chelariu

Trăim vremuri grele!

România pare transformată de Dumnezeu într-un  Iov veritabil. Literar vorbind, de data aceasta, macrocosmosul este redus la microcosmos.

O țară este redusă la un personaj biblic. Ne supune Divinitatea la grele încercări !Din punct de vedere uman,criza sanitară ne-a răpus, ca și sărmanul Iov care și-a pierdut copiii! Suntem în topul țărilor cu cele mai multe cazuri și decese exponențial crescute față de valurile anterioare, facem față cu dificultate acestui mic,,demon” numit coronavirus!

Lumea iese în stradă dar ne caracterizează nesimțirea căci în loc de proteste decente cu oameni decenți care să poarte măști avem de a face cu grupuri de „gură cască” și la propriu și la figurat.

Voi fi contrazisă că și în alte țări sunt proteste! Nimic mai corect ! Au și ei „gură cască” a lor ( a la Caragiale!!!). De alde ,,gură cască” nu văd  zilnic( si nu cred) fețele îngrozite  ale zecilor de pacienți care fie sunt pozitivi la coronavirus, fie au alte boli  îngrozitoare și trebuie să îi privim și să le spunem ,,imi pare rău nu vă pot interna, s-a transformat spitalul in spital covid integral!!”

Aceasta este componenta  umană! Cea materială este catastrofală! Un genocid  indus voluntar de cei care ne conduc! Și când zic asta mă refer nu numai la un guvern care a eșuat lamentabil, ci și la un parlament la fel de incompetent. Probabil că jocurile de culise sunt  atât de murdare că nu indrăznim să ne gândim!

Ca într-o poveste horor,, Nici cu gândul n-ai gândi!” Cert este că dintr-o țară bogată ce eram odinioară, acum suntem la limita  sărăciei!!  Sperăm că domnul Cioloș să nu devină doar un calambur simpatic de cuvinte (Dacia-n Ciol Os!!!!!!!!!!) Acum mai avem o speranță,că după îndelungate  frustrări materiale și pierderi de vieti, la fel ca Iov, vom fi la final întăriți de puterea Lui și vom fi din nou fericiți!!

Însă ne-am pierdut reperele propriei identități și nu putem să nu ne intrebăm: Quo vadis Domine? Încotro Doamne ? Ți-ai luat fața  de la noi? Atât Te-am supărat Doamne? Iertare!!!! și o rugăciune către Tine pentru copiii care și-au pierdut părinții și pentru părinții care și-au pierdut copiii !!!!!!!

Citește mai multe articole din revistă aici!