Trombofilia în sarcină

Trombofilia în sarcină

Sarcina este o stare hipercoagulabilă bine cunoscută, iar trombofiliile moștenite pot crește și mai mult riscul de tromboembolism venos matern. Recomandările abordează diferitele trombofilii, precum și asociațiile cu posibile rezultate adverse ale sarcinii.

Luați în considerare screeningul pentru trombofilii moștenite în următoarele scenarii:
● O istorie personală de tromboembolism venos matern
● Istorie de familie
● Rudă de gradul I cu antecedente de trombofilie moștenită cu risc ridicat

Trombofilia este o afecțiune în care există un dezechilibru în proteinele de coagulare a sângelui sau factorii de coagulare naturali. Acest lucru vă poate pune în pericol prin apariția cheagurilor de sânge.

Care sunt simptomele trombofiliei?

Trombofilia nu provoacă niciun simptom. Simptomele unui cheag de sânge depind de locul în care se află:
● braț sau picior: sensibilitate, căldură, umflături, durere
● abdomen: vărsături, diaree, dureri abdominale severe
● inimă: dificultăți de respirație, greață, senzație de amețeală, transpirație, disconfort în partea superioară a corpului, dureri în piept și presiune
● plămân: dificultăți de respirație, transpirație, febră, tuse de sânge, bătăi rapide ale inimii, dureri în piept
● creier: probleme de vorbire, probleme de vedere, amețeli, slăbiciune a feței sau a membrelor, cefalee bruscă severă

Avortul spontan recurent ar putea fi un semn că ați putea avea trombofilie. Tipurile genetice de trombofilie pot crește riscul de avorturi multiple, dar majoritatea femeilor cu aceste mutații genetice au sarcini normale.

Sindromul antifosfolipidic este o tulburare autoimună care determină anticorpii să atace fosfolipidele, care vă ajută să mențineți sângele la o consistență adecvată. Sindromul antifosfolipidic poate crește riscul apariției complicațiilor sarcinii, cum ar fi: preeclampsie, avort, naștere mortă, greutate mică la naștere

Cum este diagnosticată trombofilia?

Trombofilia este diagnosticată prin teste de sânge. Aceste teste pot identifica starea, dar nu pot determina întotdeauna cauza.

Nu poți preveni trombofilia moștenită. Cheagurile de sânge trebuie tratate imediat, așa că aflați semnele de avertizare. Puteți avea trombofilie și nu puteți dezvolta niciodată un cheag de sânge sau nu aveți nevoie de tratament.

Citește mai multe articole despre diferite boli și afecțiuni aici!