Artrita reumatoidă în sezonul rece

Artrita reumatoidă este o afecțiune autoimună care este cauzată ca urmare a atacului eronat de către sistemul imunitar a mucoasei articulațiilor. Acest lucru provoacă dureri articulare și inflamații care pot fi incredibil de dureroase.

Cum afectează vremea rece artrita reumatoidă?

Pentru mai multe persoane care sunt afectate de artrită, apariția iernii înseamnă un lucru – o luptă lungă și grea care abordează durerile zilnice și se confruntă cu o creștere ulterioară a disconfortului. Studiile au arătat de mult timp că, în perioadele mai reci ale anului, persoanele care trăiesc cu artrită reumatoidă și alte afecțiuni similare suferă de dureri crescute la articulații.

Cum se manifestă?

O scădere bruscă a presiunii barometrice face ca articulațiile din organism să se umfle, crescând astfel presiunea asupra nervilor care sunt responsabili de controlul centrilor de durere prezenți în organism. O altă teorie este că, în timpul lunilor mai reci, corpul tinde să conserve căldura, crescând astfel fluxul de sânge către organele aflate în centrul corpului – cum ar fi plămânii și inima.

Când există o creștere a fluxului sanguin, brațele, umerii, picioarele, articulațiile genunchilor și vasele de sânge se strâng. Un flux mai mic de sânge duce astfel la acele zone să se simtă mai rigide, ceea ce, la rândul său, provoacă durere și disconfort.

Hidratare

Deși majoritatea oamenilor susțin consumul de apă în lunile uscate și aride, este la fel de important să rămâneți hidratat și în timpul iernii. Pentru a compensa pierderea de lichid în timpul rece, ar trebui să bei cantități adecvate de apă, deoarece va ajuta la reducerea frecării dintre suprafața articulațiilor.

Alimentație corectă

Lumina solară mai mică echivalează cu deficiența de vitamina D care poate agrava inflamația și artrita. De aceea, este important ca astfel de persoane să își suplimenteze organismul prin consumul de alimente îmbogățite cu vitamina D. 

Activitate fizică

A rămâne activ promovează flexibilitatea articulațiilor și este o modalitate excelentă de a menține articulațiile în mișcare și bine lubrifiate.

Concluzia

Deși puțin se poate face în privința vremii, persoanele care suferă de reumatism  pot face lucrurile mai ușoare, modificându-și obiceiurile. Chiar și măsurile mici, cum ar fi să bei o ceașcă de ceai fierbinte sau ciocolată fierbinte, pot ajuta pentru a ține la distanță durerile. Deși nu există dovezi substanțiale cu privire la modul în care iarna afectează severitatea durerii de artrită, un lucru sigur este că există o legătură certă între iarnă și durerea de artrită.

Citește mai multe articole despre diferite boli și afecțiuni aici!