CE-ŢI DORESC EU ŢIE, DULCE ROMÂNIE?

CE-ŢI DORESC EU ŢIE, DULCE ROMÂNIE?

Dr.Mihaela Chelariu

Dulce, a rămas doar limba română, care şi ea se mai aspreşte pe ici pe colo.

Academicienii  lingvişti români ,au aprobat deja zilele acestea  noi cuvinte in Dicţionarul Explicativ al limbii române. Nu avem a ne împotrivi  căci englezismele, ne fac viata mai savurosă şi practic  nu avem cum le indepărta atâta timp cat nu putem renunţa la computere sau smart fone. OK??????????????

În rest  ar trebui să primească guvernanţii (actuali, foşti şi preventiv- viitori)o mamă de bătaie soră cu moartea pentru halul în care ajuns poporul român. Căci liberalizarea preţurilor la energie nu trebuie făcută când se sfarm pietrele de ger, şi ard buzunarele!! Dacă venea vara şi românul avea de plătit 50 de lei in loc de 10 lei , poate se scărpina în cap ca Danilă Prepeleac şi  se gândea cum să facă vara ,sanie şi car, iarna!

Inventiv cum il ştim rezolva ceva! Altminteri uite cum ne creşte tensiunea arterială când obsesiv canalele tv de toate felurile arată factura faimoasă de 2400 lei primită de un pensionar!!

Ce facem noi acuma?

Ne uităm  la un serial doua turceşti să ne treaca! Dacă nu, luăm atitudine , ieşim in stradă că tot e la fel cu în casă , numai că atenţie că suntem nervoşi şi ne luăm câteva bâte pe spinare de la cetăţeni mai nervoşi ca noi!CAP LIMPEDE!!!!!!!!!!!!( ne-ar trebui, dar l-avem?) Incheiem cu succes acest subiect! Trecem la vaccinare că de mult nu am mai vorbit in dulcele grai românesc despre acest subiect!

Deşi Eminescu nu avea cum să prevadă covidul, geniul său va doborî poate şi covidul,peste……. timpuri……..Care au trecut …intrăm cu succes in al 3 lea si ultimul an, sperăm de pandemie, cu  rezervele secatuite, ( şi cele materiale şi cele sufleteşti ) pe drojdie. Nu ne vaccinăm unii dintre noi de frica pierderii autocontrolului!

Poveştile gogonate circulă cum că prin vaccin ne-ar fi transmise microcipuri, microcamere care ne induc tot felul de idei care numai al noastre nu-s. Daca ar fi asa de ce s-ar chinui cu vacinul şi nu ar  fi transmise direct prin virus  că    ştim că este fabricat şi prelucrat în laborator??!! Şi vine la toată lumea!!!!

CAP LIMPEDE!!!!!!( ne-ar trebui, dar l-avem?) A ,şi cum suntem la ,,o margine de mare,, avem norocul să avem si arme  şi visuri de glorie şi fală  şi mândrie ,caci fierbe la foc mocnit ,  o mică oală cu fiertură de război Ce sa vezi? sunt atâta de noroite tancurile lui Putin că efectiv  nu pot pleca de la graniţa Rusiei  cu Ucraina !!!

Şi decât cu  noroi pe tancuri mai bine afara cu România din NATO că e prea aproape……… CAP LIMPEDE!!!!!!!!!!!!( ne-ar trebui, dar l-avem?)

Citește mai multe articole din revista aici!