Fertilizarea în vitro

Fertilizarea in vitro (FIV) este o serie complexă de proceduri utilizate pentru a ajuta la fertilitate sau pentru a preveni problemele genetice și pentru a ajuta la conceperea unui copil. În timpul FIV, ovulele mature sunt colectate (preluate) din ovare și fertilizate de spermatozoizi într-un laborator. Apoi oul fertilizat (embrionul) sau ouăle (embrionii) sunt transferate într-un uter. Un ciclu complet de FIV durează aproximativ trei săptămâni. Uneori, acești pași sunt împărțiți în diferite părți și procesul poate dura mai mult.

FIV este cea mai eficientă formă de tehnologie de reproducere asistată. Procedura poate fi efectuată folosind propriile ovule și spermatozoizi ale unui cuplu. Sau FIV poate implica ovule, spermatozoizi sau embrioni de la un donator cunoscut sau anonim. În unele cazuri, poate fi folosită o purtătoare gestațională – cineva care are un embrion implantat în uter.

Factori importanți

Șansele tale de a avea un copil sănătos folosind FIV depind de mulți factori, cum ar fi vârsta ta și cauza infertilității. În plus, FIV poate fi consumatoare de timp, costisitoare și invazivă. Dacă mai mult de un embrion este transferat în uter, FIV poate duce la o sarcină cu mai mult de un făt (sarcină multiplă). Medicul vă poate ajuta să înțelegeți cum funcționează FIV, potențialele riscuri și dacă această metodă de tratare a infertilității este potrivită pentru dvs.

FIV poate fi o opțiune dacă dumneavoastră sau partenerul aveți:
● Lezarea sau blocarea trompelor uterine
● Tulburări de ovulație
● Endometrioza
● Fibroame uterine
● Sterilizarea sau îndepărtarea anterioară a trompelor
● Infertilitate inexplicabilă
● O tulburare genetică.

Conservarea fertilității pentru cancer sau alte afecțiuni de sănătate. Dacă sunteți pe cale să începeți un tratament pentru cancer – cum ar fi radiațiile sau chimioterapia – care v-ar putea afecta fertilitatea, FIV pentru conservarea fertilității poate fi o opțiune. Femeile pot avea ovule recoltate din ovare și congelate într-o stare nefertilizată pentru utilizare ulterioară. Sau ouăle pot fi fertilizate și congelate ca embrioni pentru utilizare ulterioară.

Riscurile FIV includ: Nașteri multiple, Naștere prematură și greutate mică la naștere, Sindromul de hiperstimulare ovariană datorita utilizarii medicamentelor injectabile pentru fertilitate, Avort, Complicații ale procedurii de extragere a ovulelor, Sarcina extrauterina.

Majoritatea medicilor urmează instrucțiuni specifice pentru a preveni o sarcină multiplă de ordin superior, cum ar fi tripleții sau mai multe. În unele țări, legislația limitează numărul de embrioni care pot fi transferati. Asigurați-vă că dumneavoastră și medicul dumneavoastră sunteți de acord cu privire la numărul de embrioni care vor fi transferați înainte de procedura de transfer.

Rezultate:

La aproximativ 12 zile până la două săptămâni după extragerea ovulelor, medicul dumneavoastră vă va testa o probă de sânge pentru a detecta dacă sunteți gravidă.

Citește mai multe articole din categoria CUPLU aici!