CRIOTERAPIA – aliatul in combaterea stresului in anotimpul rece!!!

In lumea modernă, nivelul excesiv de stres este declanșat în principal de amenințările climatice si psihologice cu care ne confruntăm în fiecare zi. Stresul cronic duce la o producție mai mare de cortizol, care la rândul său schimbă metabolismul și poate provoca boli și creștere în greutate.

În zilele noastre, oamenii de știință identifică trei etape ale stresului:
  • stadiul de reacție de alarmă cunoscut sub numele de răspuns ′′ luptă sau zbor”
  • stadiul de rezistență atunci când organismul încearcă să revină la normal;
  • stadiul de epuizare, care vine dacă organismul nu reușește să combată stresul. În acest moment există riscul dezvoltării unor afecțiuni de sănătate fizică și psihică. Dacă organismul rămâne în alertă maximă prea mult timp, consecințele pot fi grave.

Deși nu putem elimina toți factorii de stres, putem lua măsuri pentru a reduce impactul lor.

Studii

Studiile făcute între 2012 și 2017 au dezvăluit ca , ședințele de crioterapie al întregului corp, ar putea reduce nivelul de cortizol, ar scădea anxietatea, depresia și ar ameliora tulburările de somn.

În mod curios, raportul testosteron-cortizol folosit pe scară largă ca prezicător al performanței atletice este crescut și cu ședințele de crioterapie. Deci, dacă îți dai seama că nivelul tău de stres este prea intens, ia în considerare rezervarea unei ședințe in centru criosauna, Criohealth!!

Expunerea la criosauna

Expunerea la criosauna, in frig extrem, controlat  si scaderea rapida a temperaturii pielii, duce la eliberarea hormonilor care ne face sa ne simtim energizati, mobilizati si fericiti.’Cocktailul “include adrenalina si norepinefrina si post sesiune de crioterapie , endorfine.

Impreuna cu adrenalina, norepinefrina creste ritmul cardiac si pomparea sangelui in inima, tensiunea arteriala si nivelul zaharului din sange pentru a oferi mai multa energie organismului.

Endorfinele eliberate in urma sedintelor de crioterapie, sunt substante chimice produse pentru ameliorarea stresului si durerii.Ele functioneaza similar cu o clasa de medicamente numite opioide si pot produce o senzatie de euforie, dar sigur si natural. Endorfinele se numesc”hormonul fericirii si a starii de bine”.

Asadar, #criosauna iti ofera prin sedinte consecutive, imbunatatirea starii de sanatate:

– prevenirea stresului si a consecintelor sale ( insomnia, depresie, tulburari de apetit)

-prevenirea gripei si a infectiilor respiratorii ( se recomanda efectuarea unei serii de procedure la inceputul sezonului rece).

-cresterea imunitatii

-recuperare metabolica

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre beneficiile #criosaunei, suna la 0740118322 si programeaza-ti o sesiune de #crioterapie!

Citește mai multe articole din revistă aici!