Ce este banda kinesiologică?

Ce este banda kinesiologica?

În ziua de astăzi exista foarte multe branduri de benzi kinesiologice însă, trebuie știut faptul ca produsul original a fost creat in anii ’70 de către doctorul Kenzo Kase, un chiropractician japonez care si-a dorit o banda care sa fie mai de calitate si care sa ofere un suport real celor care au nevoie, dar si care sa nu le limiteze libertatea de mișcare.

Daca ai urmărit vreodată un meci de volei sau o cursa de biciclete, probabil ca le-ai observat: benzi in diferite culori care sunt așezate pe umeri, pe genunchi, pe spate sau in zona abdomenului.

Banda kinesiologica este o “tehnica de înfășare reabilitanta” care stabilizează zona afectata din corp, facilitând procesul de vindecare fără a restricționa raza de miscare. Zonele din corp in care poate fi folosita banda kinesiologica sunt genunchii, umerii, gambele, tibia, coatele si încheieturile. Banda poate fi înfășurata sau aplicata peste o articulație rănită, un mușchi sau un tendon pentru a reduce inflamarea si a preveni eventuale complicații.

Cine poate beneficia de efectele benzii kinesiologice?

  • Orice persoana cu un loc de munca ce implica mișcări repetitive, care pot cauza dureri din cauza inflamației si a unui efort prelungit. Aici se încadrează muncitorii in construcții, peisagiști, mecanici, mineri etc.
  • Persoanele care lucrează la birou si petrec multe ore aplecați, cei care au viață sedentara, ceea ce poate contribui la dezvoltarea durerilor de spate sau de gat.
  • Sportivii sau cei care fac sport in timpul liber, atleții, bicicliștii, jucătorii de golf sau de tenis.
  • Persoanele care suferă de dureri de cap sau de spate din cauza poziției de somn.
  • Cei afectați de artrita, osteoartrita sau alte condiții de sănătate.
  • Sau oricine, tânăr sau bătrân, care a suferit o accidentare la nivelul mușchiului, al tendonului sau al articulației si are dureri.