Crioterapia combate insomnia! Cum?

Fără îndoială, somnul este crucial pentru menținerea unui corp și a unei minți sănătoase.

Atunci când dormim, creierul nostru își face timp  se repare,  creeze noi celule neuronale și   reconstruiască cai neuronale noi.Persoanele care se confruntă cu insomnia, sunt mai predispuse la stări anxioase și depresie și au imunitate scăzută.

În cercetările lor, oamenii de știință sud-coreeni leagă somnul scurt cu bolile cardiovasculare și riscul de infarct miocardic.

Persoanele care dorm  mai puțîn de 5 ore, au pereți vasculari mai puțîn flexibili din cauza calcificării. Mai mult, în grupul cu somn slab acumularea de calciu în arterele coronare a fost cu 50% mai mare față de cei care dorm 7 ore pe zi.

Un alt grup de risc sunt persoanele care au somn suficient, dar întrerupt. S-a raportat că au cu 20% mai multe depozite de calciu decât cele fără tulburări de somn.

De remarcat că somnul excesiv (mai mult de nouă ore pe zi) afectează și vasele de sânge. Somnul schimbă corpul pe modul de recuperare. Corpul repară celulele și organele, eliberează hormoni și construiește proteine, reorganizează celulele nervoase, resetează metabolismul, iar creierul stochează informații noi.

Aceste procese afectează tensiunea arterială, nivelul inflamației, hormonii stresului și glicemia, precum și alți factori care cresc riscul bolilor de inimă.

  • Dacă suferi de insomnie, somn insuficient sau alte tulburări de somn, încercarea crioterapiei întregului corp poate fi o decizie înțeleaptă.
  • Crioterapia îți poate îmbunătăți somnul, făcându-l profund și odihnitor. În plus, tratamentul extrem de rece ajută la combaterea stresului care contribuie la problemele de somn.

 

Crioterapia , nu numai  ajută la reducerea stresului și la controlul anxietății, dar îmbunătățește calitatea somnului, ceea ce dovedește concludent, cercetarea științifică.

În plus , o serie de ședințe de crioterapie îți aduce,  pe lângă un somn profund și odihnitor,  o multitudine de beneficii în sănătate și frumusețe:

crește imunitatea

-previne apariția bolilor cronice

-reduce durerea și inflamația

-stimularea metabolismului

slăbire naturală

-reducerea celulitei

-benefic în accnee , psoriazis și eczemă

-efecte antirid și antiimbatranire

 

Centrul de criosauna, unic în Galați, este situat în stradă Ionel Fernic 33, bloc C120 parter, spațiu comercial.

0740118322 informații și programări

Persoană de contact: Liliana BUJOR- specialist în crioterapie