Consumul de avocado – Beneficii

Ce efecte benefice are avocado?

Grăsimile mononesaturate  împreună cu acidul oleic, fac din avocado un aliat al sistemului cardiovascular sănătos. Consumul de avocado scade colesterolul, reglează tensiunea arterială, reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral, fluidizează sângele și împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Avocado are beneficii și pentru sistemul nervos, îmbunătățind atenția și memoria. Ne ajută  luptăm împotriva stresului, iar acidul folic pe care îl conține este esențial pentru dezvoltarea optimă a celulelor și a țesuturilor din creier.

Numărul mare de vitamine și minerale susține un sistem imunitar sănătos și puternic. În plus, avocado ajută la o recuperare mai rapidă în perioadele de convalescență și este recomandat și copiilor, fiind extrem de hrănitor și ușor de digerat. Poate fi inclus în alimentația bebelușilor sub formă de piure, după vârstă de 8 luni.

Avocado are și efecte antibacteriene, anticancerigene, contribuie la sănătatea oaselor, ochilor, dinților și pielii. Poate diminua simptomele neplăcute ale afecțiunilor digestive și reglează tranzitul intestinal.

Deși ai tot auzit cuvântul „grăsimi” în acest articol, trebuie  știi  avocado te ajută  slăbeștiFiind atât de consistent, te vei satură cu o cantitate mai mică de mâncareînsă suficient de nutritivă încât  nu ai ulterior probleme digestive sau carențe de vitamine și de minerale.

Pe lângă faptul  te ajută  fii mai slabă, avocado te scapă și de riduri. Vitamina E și alte substanțe din compoziția lui stimulează producția naturală de colagen și hidratează pielea în profunzime, cu uleiuri și grăsimi de calitate.

Conținut nutrițional

Avocado este o sursă excelență de grăsimi mononesaturate, sănătoase pentru sistemul cardiovascular. Probabil ai observat  în multe alte articole de până acum ți-am spus  organismul nostru are nevoie de toate tipurile de substanțeinclusiv grăsimiImportant este  acestea  fie de calitate, cum sunt cele din avocado. Grăsimile mononesaturate, de pildă, combat rezistență la insulină și reglează nivelul de glucoză din sânge.

Pe lângă grăsimi mononesaturate, avocado conține și multe vitamine și minerale: vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, luteină și antioxidanți  păstrezi cât mai multe dintre aceste substanțeîți recomandăm  consumi avocado crud sau gătit foarte puținla aburi sau la cuptor.

Valori nutriționale pentru o jumătate de avocado (aproximativ 68 g):

Calorii: 113

Fibre dietetice: 4,6 g

Grăsimi: 10 g

Carbohidrați: 6 g

Zahăr: 0,2 g

Acid folic: 15% din doză zilnică recomandată (DZR)

Potasiu: 10% DZR

Vitamina K: 19% DZR

Vitamina B6: 9% DZR

Magneziu: 6% DZR