Condimentele orientale și beneficiile acestora.

În vremurile vechi, comerțul cu condimente a înflorit atât prin rutele maritime, cât și pe cele terestre în Orientul Mijlociu. Condimente precum cassia, scorțișoară, cardamom, piper, ghimbir și turmeric erau cunoscute și folosite pentru comerț în comerțul cu condimente. Pe la mijlocul secolului al VII-lea d.Hr., comercianții arabi au început să domine rutele maritime. Ei au adus aceste condimente din Orient și le-au integrat în bucătăria arabă.

Iată câteva mirodenii preferate folosite în bucătăria arabă.

Curcumă

Turmericul adaugă culoare și aromă pământească mâncărurilor. Conține mai mulți compuși: cel mai important fiind curcumina . Este un antioxidant puternic care nu numai că luptă împotriva daunelor oxidative, ci și stimulează propriile enzime antioxidante.

Numiți și captatori de radicali liberi, antioxidanții reduc semnificativ stresul oxidativ. Stresul oxidativ a fost legat de cancer, boli de inimă, accident vascular cerebral, artrită, deficiență imunitară, boli respiratorii, boala Parkinson și alte afecțiuni inflamatorii.

Cercetările arată că curcumina reduce depresia, previne sau încetinește formarea cheagurilor de sânge, promovează sănătatea pielii și ar putea trata sau preveni anumite tipuri de cancer.

Utilizări posibile

Adaugă o culoare galben strălucitor preparatelor tale cu orez și pește, adăugând puțin turmeric la mese. De asemenea, adăugați-l la deserturi precum „Sfouf” (tort cu turmeric cu gris).

Chimion

Chimenul este unul dintre cele mai populare condimente din Orientul Mijlociu. Este un condiment foarte parfumat, cu o aromă puternică. Promovează digestia, conține compuși vegetali benefici, este o sursă bogată de fier, ajută la pierderea în greutate și poate îmbunătăți nivelul de colesterol din sânge.

Cantitățile mici care sunt folosite în condimente vă vor oferi antioxidanți, fier și pot ajuta, de asemenea, la controlul zahărului din sânge. Alternativ, veți avea nevoie de doze mai mari în formă suplimentară pentru pierderea în greutate și pentru a îmbunătăți nivelul de colesterol din sânge.

Utilizări posibile

Se adaugă în mod obișnuit la „Falafel” (este o minge prăjită făcută cu năut măcinat, fasole fava sau ambele), „Foul Medames” (este o tocană de fasole gătită servită cu chimen, ulei vegetal, pătrunjel tocat) și supă de linte.

Nucşoară

Occidentalii folosesc nucșoară în principal în preparatele lor de desert, în timp ce oamenii din Orientul Mijlociu folosesc nucșoară în preparatele din carne. Nucșoara are o aromă caldă, condimentată, care poate fi folosită atât în ​​gătit dulce, cât și sărat. Acest condiment străvechi promovează digestia, ameliorează durerea, protejează ficatul, îmbunătățește sănătatea creierului și orală și chiar reglează tensiunea arterială.

Utilizări posibile

Nucșoara este un adaos popular la „Maamool” (o prăjitură cu griș umplută cu curmale sau nuci). Fiți atenți, deoarece luarea acestui condiment în doze mari poate acționa ca un narcotic și poate fi intoxicant.

Cardamom

Binecuvântat cu arome complexe, cardamomul este un amalgam de arome de mentă, citrice și picante. De asemenea, este foarte parfumat și folosit pe scară largă în tot felul de feluri de mâncare. Proprietățile sale diuretice și prezența unui nivel ridicat de antioxidanți ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Cardamomul, atunci când este amestecat cu alte condimente medicinale, ajută la reducerea greaței și vărsăturilor. Tratează respirația urât mirositoare și previne apariția cariilor. Are efecte antibacteriene și combate mai multe tulpini comune de bacterii.

Utilizări posibile

Condimentează-ți mâncărurile de pui cu cardamom, amestecă-l cu cafeaua arabă sau folosește-o în „Chai Karak”. Alternativ, îl puteți folosi pentru deserturi precum „Muhalabiyah” (o budincă delicioasă din Orientul Mijlociu făcută cu lapte îngroșat și făină de orez).

Scorţişoară

Încă din 2000 î.Hr., scorțișoara era o marfă esențială în Orientul Mijlociu. Este aromat și versatil și are o aromă îndrăzneață și lemnoasă.

Fiind bogată în antioxidanți și având proprietăți antiinflamatorii, scorțișoara luptă împotriva infecțiilor și ajută la repararea leziunilor tisulare.

O lingurita de scortisoara pe zi are un efect benefic asupra markerilor din sange. Scorțișoara reduce nivelul de colesterol total și colesterolul LDL, menținând în același timp un nivel adecvat de colesterol.

Utilizări posibile

Folosește-l pentru a asezona puiul, pentru a face „Moghrabiah” (un fel de mâncare libanez făcut cu cușcuș perlat și mazăre de pui fiartă) și adaugă ca garnitură băuturii „Sahkeb” (lapte fierbinte turcesc cu scorțișoară).