Dansul Zumba și beneficiile lui.

Antrenament pentru întregul corp.

Conceput ca o combinație de salsa și aerobic, nu există o modalitate corectă sau greșită de a face Zumba. Atâta timp cât te muți pe ritmul muzicii, participi la exercițiu.

Și din moment ce Zumba implică mișcarea întregului corp – de la brațe la umeri și la picioare – vei avea un antrenament pentru întregul corp care nu se simte ca de lucru.

Vei arde calorii (multe) !

S-a constatat că o clasă standard de Zumba de 39 de minute a ars în medie 9,5 calorii pe minut. Acest lucru adaugă până la 369 de calorii în total pe parcursul clasei. Consiliul American pentru Exerciții recomandă ca indivizii să ardă 300 de calorii pe antrenament pentru a promova pierderea în greutate și a menține o greutate corporală sănătoasă. Zumba se potrivește perfect criteriilor lor.

Dovezile arată că un program de Zumba de 12 săptămâni poate oferi îmbunătățiri semnificative în fitness aerobică.

Vei construi rezistență!

Deoarece muzica jucată în timpul unui curs de Zumba are un ritm relativ rapid, trecerea la ritm vă poate ajuta să vă dezvoltați rezistența după doar câteva antrenamente.

Un studiuSursă de încredere a constatat că, după 12 săptămâni de un program de Zumba, participanții au prezentat o scădere a frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale sistolice cu o creștere a muncii. Aceste tendințe coincid cu o creștere a rezistenței.

Îmbunătățirea fitness-ului cardiac.

In conformitate cu Jurnalul de Știință și Medicină a SportuluiSursă de încredere , liniile directoare acceptate ale industriei de fitness indică faptul că persoanele care doresc să-și îmbunătățească fitnessul cardiovascular ar trebui să facă exerciții între:

  • 64 și 94 la sută din HRmax, o măsură a ritmului cardiac maxim al unui atlet
  • 40 până la 85 la sută din VO2 max, o măsură a volumului maxim de oxigen pe care îl poate folosi un atlet

Îmbunătățește tensiunea arterială.

Un studiu care implică un grup de femei supraponderale, a constatat că, după un program de fitness Zumba de 12 săptămâni, participanții au experimentat o scădere a tensiunii arteriale și îmbunătățiri semnificative ale greutății corporale.

Un alt studiu a constatat o scădere a tensiunii arteriale la participanți după un total de doar 17 cursuri de Zumba.

Este pentru toată lumea.

Deoarece intensitatea Zumba este scalabilă – vă mișcați pe cont propriu în ritmul muzicii – este un antrenament pe care fiecare îl poate face la propriul nivel de intensitate!

Este un tip de sport social.

Deoarece Zumba este o activitate de grup, vei fi, în esență, primit într-o situație socială de fiecare dată când intri într-o clasă.

Potrivit Colegiului American de Medicină Sportivă , beneficiile antrenamentelor de grup includ:

  • expunerea la un mediu social și distractiv
  • un factor de responsabilitate
  • un antrenament sigur și eficient conceput pe care îl puteți urma împreună

Toate acestea sunt în loc de un plan de antrenament pe care trebuie să îl concepeți și să îl urmați pe cont propriu.

Îți crește pragul de durere!

Un studiu a constatat că, după un program de Zumba de 12 săptămâni, participanții au avut o scădere a severității durerii și interferența durerii.

Un program eficient de Zumba oferă nu numai beneficii pentru sănătate, ci și beneficii sociale ale unui antrenament de grup. Oamenii se pot bucura de o calitate îmbunătățită a vieții cu aceste avantaje combinate.