Screening imagistic complet, pentru paciente: tiroidian, mamar, ginecologic. – Scanexpert Galați

În cadrul centrului Scanexpert Galați, pacientele pot efectua o gamă completă de investigații, în ceea ce privește prevenția pentru sănătatea femeii. Principalele investigații recomandate sunt ecografia tiroidiană și mamară, mamografia, RMN-ul sânilor și RMN-ul pelvisului. Prin intermediul echipamentelor de ultimă generație și al echipei specializate, depistăm afecțiuni în stadiul incipient, înainte ca simptomele să apară, pentru a oferi o noua șansă la viată pacientelor noastre.

Din nefericire, afecțiunile tiroidei, cancerul de col și cel de sân sunt frecvente printre femei, de la vârste tot mai fragede.

Ecografia tirodiană

Femeile sunt mai afectate comparativ cu bărbații de problemele tiroidei. Din 8 femei, cel putin una manifestă o afecțiune a glandei. Deși, nu intra în categoria investigațiilor de rutină. Dupa 35 de ani ar trebui efectuată periodic, întrucât, scoate la iveală detalii importante. În momentul în care o femeie termină perioada de alăptat este necesar să verifice starea și funcționalitatea glandei tiroide.

Ecografia mamară

O aplicație a ecografiei la centrele Scanexpert se referă la elastografie. Întrucât, tumorile canceroase sunt mai dure decât țesuturile normale, elastografia își găsește utilitate în majoritatea cazurilor, pentru stabilirea diagnosticului de cancer de sân.

Mamografia

Mamografia digitală cu tomosinteză sau mamografia 3D este metoda de diagnostic cea mai noua și avansată a cancerului de sân în faza incipientă, chiar cu 2 ani înainte ca un nodul să poată fi palpat. În majoritatea cazurilor, cancerul este cauzat de noduli nedureroși.

Singura tehnică ce poate să evidențieze și să caracterizeze microcalcificările o reprezintă tomosinteza sânului. Depunerea de Calciu se dezvoltă în țesuturi, și uneori definesc singurul semn al cancerului mamar.

RMN sân

RMN-ul sânului este o investigație complementară ecografiei și mamografiei, toate acestea ajutând la obtinerea unui diagnostic cât mai fidel. Deseori, ne confruntăm cu forme de cancer care nu au expresie pe imaginea ecografiei sau pe cea mamografică, aici intervenind sensibilitatea RMN-ului cea mai mare peste 98% bazată pe un principiu foarte simplu, și anume acela că leziunea maligne sunt vascularizate.

În cazul pacientelor cu implanturi mamare, rezonanța magnetică este singura examinare care permite aprecierea corectă și completă a integrității implantului de silicon, pentru acest tip de intervenție nefiind necesară administrarea substanței de contrast.

Rezonanța magnetică nucleară de patologie ginecologică – RMN-ul de pelvis.

Depistează leziunile pre-neoplazice sau formele in-situ, în stadii incipiente, atunci când tumora este localizată încă intrauterin și nu s-a extins local. Prezintă o sensibilitate de 93% și o specificitate de 97% în diagnosticul tumorilor ginecologice maligne. Are un rol esențial și în a caracteriza cu precizie natura malignă sau benignă a unor formațiuni de la nivelul ovarelor. Pot fi depistate și caracterizate afecțiuni ovariene(formațiuni chistice simple – funcționale, de tip endometriozic), pentru a fi aplicat un management medical corect. Examinarea RMN va confirma, de asemenea, sau infirma suspiciunea de cancer de col uterin și va descrie tipul celulelor tumorale prezente.

Rolul principal al examinării RMN pelvis este stadializarea riguroasă a bolii, preoperatoriu. Alte modificări suspecte la nivelul colului uterin sunt dezvăluite întâmplător de mediul imagist, în timpul unui RMN de coloană lombară, de exemplu.