Sarea amară. Beneficii și utilizări.

Sarea Epsom este cunoscută și sub numele de sulfat de magneziu. Este un compus chimic format din magneziu, sulf și oxigen.

Are un aspect asemănător cu sarea de masă și este adesea dizolvată în băi, motiv pentru care o puteți cunoaște și ca „sare de baie”. Deși arată asemănător cu sarea de masă, gustul ei este net diferit. Sarea Epsom este destul de amară și negustoasă.

Unii oameni încă îl consumă dizolvând sarea în apă și bând-o. Cu toate acestea, datorită gustului său, probabil că nu doriți să-l adăugați în mâncare.

Cum functioneazã?

Când sarea Epsom este dizolvată în apă, eliberează ioni de magneziu și sulfat.

Ideea este că aceste particule pot fi absorbite prin piele, oferindu-vă magneziu și sulfați – care servesc funcții importante ale corpului.

În ciuda afirmațiilor dimpotrivă, nu există dovezi bune că magneziul sau sulfații sunt absorbiți în organism prin piele.

Cu toate acestea, cea mai comună utilizare a sării Epsom este în băi, unde este pur și simplu dizolvată în apa de baie.

Cu toate acestea, poate fi aplicat și pe piele ca produs cosmetic sau administrat pe cale orală ca supliment de magneziu sau laxativ.

Beneficii.

Mulți oameni, inclusiv unii profesioniști din domeniul sănătății, susțin că sarea Epsom este terapeutică și o folosesc ca tratament alternativ pentru mai multe afecțiuni.

Oferă magneziu

Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din organism, primul fiind calciul.

Este implicat în peste 325 de reacții biochimice care beneficiază inima și sistemul nervos.

Mulți oameni nu consumă suficient magneziu . Chiar dacă o faci, factori precum fitații și oxalații din dietă pot interfera cu cât de mult absoarbe corpul tău.

În timp ce sulfatul de magneziu are valoare ca supliment de magneziu, unii oameni susțin că magneziul poate fi absorbit mai bine prin băile cu sare Epsom decât atunci când sunt luate pe cale orală.

Promovează somnul și reducerea stresului

Nivelurile adecvate de magneziu sunt esențiale pentru somn și gestionarea stresului , probabil pentru că magneziul ajută creierul să producă neurotransmițători care induc somnul și reduc stresul .

Magneziul poate ajuta, de asemenea, organismul să producă melatonină, un hormon care promovează somnul .

Nivelurile scăzute de magneziu pot afecta negativ calitatea somnului și stresul. Unii oameni susțin că băi de sare Epsom pot inversa aceste probleme, permițând corpului să absoarbă magneziul prin piele.

Ajută la constipație

Magneziul este adesea folosit pentru a trata constipația.

Pare a fi util, deoarece atrage apa în colon, ceea ce promovează mișcările intestinale.

Cel mai adesea, magneziul este luat pe cale orală pentru ameliorarea constipației sub formă de citrat de magneziu sau hidroxid de magneziu.

Cu toate acestea, se spune că administrarea de sare Epsom este eficientă, deși nu este bine studiată.

Se poate lua pe cale orală cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Performanță la exercițiu și recuperare

Unii oameni susțin că băi de sare Epsom pot reduce durerile musculare și pot ameliora crampele – ambii factori importanți pentru performanța exercițiului fizic și pentru recuperare.

Este bine cunoscut faptul că nivelurile adecvate de magneziu sunt utile pentru exerciții fizice, deoarece magneziul vă ajută corpul să utilizeze glucoza și acidul lactic.

În timp ce relaxarea într-o baie fierbinte poate ajuta la calmarea mușchilor dureri, nu există dovezi că oamenii absorb magneziul din apa de baie prin piele.

Pe de altă parte, suplimentele orale pot preveni în mod eficient insuficiența sau deficiența de magneziu.

Sportivii sunt predispuși la niveluri scăzute de magneziu, așa că profesioniștii din domeniul sănătății recomandă adesea să ia suplimente de magneziu pentru a asigura niveluri optime.