Cum acționează guma de guar parțial hidrolizată ca prebiotic?

Ce este?

Guma de guar parțial hidrolizată (PHGG) este o fibră dietetică vegetală naturală care este derivată din guma guar. Este 100% natural, fără gust, fără miros, fără gluten și fără OMG. Se dizolvă ușor în lichid și poate fi adăugat la gătit și coacere. Este potrivit pentru dietele Kosher și vegane… și este bun pentru intestinul tău! În nici un caz!

PHGG este, de asemenea, prietenos cu IBS, FODMAP și SIBO!

Beneficiile pentru tine

Se spune că PHGG ajută la sănătatea intestinală și a colonului, ajută la ameliorarea flatulenței, balonării, indigestiei și obiceiurilor intestinale modificate. PHGG poate ajuta la ameliorarea blândă a constipației atât la copii, cât și la adulți. Poate ajuta să acționeze ca un prebiotic pentru a încuraja creșterea bacteriilor intestinale care promovează sănătatea. Se spune că ajută la pierderea în greutate, deoarece ajută la obținerea unui efect sănătos de sațietate fără a bloca intestinul. De asemenea, se spune că promovează absorbția mineralelor esențiale și ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge!

Dacă simptomele persistă, vă recomandăm să vă consultați medicul naturist sau medicul generalist calificat pentru cea mai bună fibre prebiotice și protocol pentru dvs.

Este important să recunoaștem diferențele dintre PHGG și guma guar.

Guma de guar provine din boabele de guar, care sunt crescute predominant în India. Principalul amidon prebiotic găsit în guma de guar este glucomananul. Bacteriile din colonul tău vor fermenta glucomananul în combustibil intestinal numit acizi grași cu lanț scurt (SCFA) cum ar fi butirat, propionat și acetat. Aceste SCFA oferă beneficii cuprinzătoare pentru sănătatea intestinală și a sistemului imunitar.

PHGG este derivat din guma guar și conține glucomanan, dar are unele proprietăți diferite. Atât PHGG, cât și guma de guar vor promova producția de SCFA sănătoși, dar PHGG este mai bine tolerat și, probabil, mai sigur de utilizat ca supliment.

Guma guar este adesea folosită ca agent de îngroșare și stabilizator în sosuri și alte aplicații alimentare. Această îngroșare se poate întâmpla și în stomac și intestin. Guma guar este vâscoasă și se va umfla cu apă și va crea geluri și se va îngroșa soluțiile. Acest lucru poate fi prea mult pentru cei cu constipație sau risc de blocaje intestinale. PHGG este mult mai puțin vâscos decât guma de guar.

Este important să recunoaștem că PHGG este diferit de guma guar standard.

În timp ce guma de guar este sigură în cantitățile găsite în alimentele comerciale, poate fi totuși problematică ca supliment. Unii clienți cu probleme intestinale beneficiază de eliminarea alimentelor care conțin gumă de guar, chiar și atunci când prezența în alimente este relativ mică.

Este important să discutăm acest lucru, deoarece PHGG este foarte diferit.

PHGG nu are proprietățile „vâscoase” sau de umflare ale gumei de guar. Aceste proprietăți minimizează efectele secundare neplăcute, oferind totuși beneficii prebiotice.