Remediul principal pentru venele varicoase(insuficiența venoasă).

Activitate fizica
Activitatea fizică este un prim pas grozav în tratamentul la domiciliu pentru vene varicoase. Cu cât te miști mai mult, cu atât sângele tău circulă mai bine. Ideea este de a ajuta sângele care se adună în venele deteriorate să se întoarcă la inimă.

Exercițiile cu impact redus, care îmbunătățesc fluxul sanguin, pot ajuta la inversarea calităților nesănătoase ale venelor varicoase. Înotul, mersul pe jos, ciclismul, yoga și întinderea sunt toate benefice, deoarece circulă sângele și exercită mușchii gambei fără pericolul de rănire fizică. Exercițiile fizice moderate pot ajuta, de asemenea, la hipertensiunea arterială , unul dintre factorii de risc pentru formarea venelor varicoase.

Încercați aceste șase exerciții la piscină »

Modificări alimentare
Unele alimente pot ajuta la îmbunătățirea sănătății venelor. Acestea includ:

Alimente cu fibre
Fibrele alimentare ajută la funcționarea sănătoasă a intestinului. Este deosebit de important să consumați fibre dacă aveți tendința de a avea constipație. Efortul fizic folosit pentru a trece scaunul poate crea o presiune abdominală internă puternică, care poate agrava valvele venoase deteriorate.

Alimentele bogate în fibre dietetice pe care le puteți adăuga în dieta dvs. includ:

alimente din cereale integrale
grâu
ovăz
nuci
seminte de in
mazăre
fasole
smochine
prune
avocado
rosii
brocoli
morcovi
anghinare
conopidă
ceapa
cartofi dulci
Alimente cu potasiu
Deficitul de potasiu poate provoca retenție de apă. Aceasta crește volumul de sânge din corpul dumneavoastră și creează o presiune suplimentară asupra valvelor venelor.

Alimentele bogate în potasiu pe care trebuie să le adăugați în dieta dvs. includ:

iaurt
migdale
fistic
somon
ton
pui
fasole alba
linte
datele
portocale
dovleac de iarnă
cartofi
legume cu frunze
Frunze de sfecla
Alimente cu flavonoide
Flavonoidele pot ajuta la tratarea problemelor cardiovasculare. Acestea pot ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui, la reducerea tensiunii arteriale și la relaxarea vaselor de sânge.

Alimentele bogate în bioflavonoide includ:

ceapa
usturoi
ardei gras
spanac
brocoli
cacao
strugurii
citrice
afine
căpșune
cireșe
merele
Remedii pe bază de plante
Unele medicamente pe bază de plante pot ajuta la ameliorarea simptomelor afecțiunilor venelor. Aceste remedii pe bază de plante vin sub formă de suplimente alimentare orale sau flebotonice topice. unu studiuSursă de încredere a descoperit că rutozidele, Centella asiatica și extractul din semințe de struguri pot avea efecte benefice asupra simptomelor de insuficiență venoasă cronică, cum ar fi umflarea, crampele sau picioarele neliniştite.

Rutozide
Cunoscut și sub numele de rutina, acest bioflavonoid poate fi găsit într-o varietate de plante, cum ar fi:

citrice
hrişcă
merele
Sunătoare
Gingko biloba
Rutina este considerată un supliment antioxidant, antiinflamator și antidiabetic. Are și beneficii vasculare. Poate întări vasele de sânge și capilarele slabe, care sunt adesea un precursor al venelor varicoase. Rutina a fost folosită ca tratament pentru venele păianjen și venele varicoase, precum și pentru umflarea gambelor și gleznelor. Ca supliment alimentar, rutina vine de obicei sub formă de tablete sau capsule.