Tendința acneică în sezonul cald. Cum să o ținem sub control?

Ați văzut reclamele — și culoarul nesfârșit de produse pentru acnee din magazine. Cu toate opțiunile care există, trebuie să existe o soluție fără prescripție medicală care să funcționeze pentru acneea ta, nu?

Depinde.

Dacă aveți de-a face cu forme mai ușoare de acnee comedonală, cum ar fi punctele negre și punctele albe, opțiunile de primă linie, sau ceea ce ați găsi în farmacie, vă pot fi de ajutor. Majoritatea acestor produse sunt pe bază de acid salicilic sau peroxid de benzoil. Puteți găsi chiar și produse pentru acnee care erau odată disponibile pe bază de rețetă doar în magazine acum.

Utilizați un demachiant cu spumă

De obicei, se recomandă spumă de curățare facială în timpul lunilor de vară. În timpul lunilor de iarnă, treceți la un demachiant facial hidratant sau cremos pentru a vă ajuta să vă hidratați pielea și pentru a preveni uscarea din cauza vremii mai reci. Alegerea ta pentru curățarea poate varia în funcție de tipul tău de piele. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a afla care detergent este cel mai bun pentru dvs., un dermatolog vă poate ajuta.

Evitați loțiunile sau cremele grele

Desigur, nimeni nu vrea piele uscată în lunile mai calde.

În timpul iernii, este în regulă să folosiți loțiuni, creme și creme hidratante mai grele pentru a vă proteja împotriva uscăciunii pe care o experimentați la temperaturi mai scăzute. În timpul lunilor de vară, veți dori să treceți la creme hidratante mai ușoare sau la o cremă de protecție solară mai pe bază de apă, pentru a ajuta la prevenirea porilor înfundați.

Îndepărtați murdăria și transpirația

Nimeni nu vrea să fie o mizerie fierbinte, lipicios și urât mirositoare toată ziua. Așa că acele zile brutale de vară ar putea necesita un duș sau două.

De obicei, se recomandî să faci duș sau să te speli pe față după antrenament sau după ce ai fost în aer liber și transpirați. De două ori pe zi este un fel de maxim în sine. În această perioadă a anului, mai mulți oameni doresc să exfolieze pielea și să se spele mai des, așa că văd multă iritație a pielii. Nu provoacă neapărat dezvoltarea acneei, dar, în același timp, spălarea și frecarea tind să irite pielea și asta poate îngreuna tratarea acneei. Recomandarea este de două ori pe zi în ceea ce privește dușurile și spălarea feței. Aceasta include după antrenamente sau perioade prelungite la soare.

Evitați să spargeți acele coșuri

Nu contează dacă ați vizionat sute de ore de videoclipuri cu extracția cosurilor. Pentru a vă păstra pielea, luați o abordare fără mâini atunci când apar acele pete. Toate aceste strângere și săpat pot duce la mai multe inflamații, cicatrici sau infecții.

Toată lumea efectuează o mică intervenție chirurgicală în baie la un moment dat, nu? Fac ocazional „operații pentru acnee”, cum ar fi extracții și alte lucruri într-un cadru clinic, când un tratament topic nu este 100% eficient. Dar acasă, s-ar putea să nu te gândești la efectele din aval ale culesului de pete. Cu acnee, există potențialul de a forma cicatrici atunci când manipulezi pielea. Pot apărea și alterarea pigmentară (unde ajungi cu zone mai deschise sau mai întunecate) sau infecția.