Oboseala din timpul zilei. Sfaturi pentru a rămâne alert.

Prioritizează-ți somnul

Somnul este la fel de important pentru sănătatea ta ca și alimentația adecvată și exercițiile fizice. Nu-l lăsa deoparte pentru a face loc altor activități.

Dormit prea puțin , sau mai puțin de șapte ore pe noapte, este cea mai frecventă cauză de epuizare. Pe lângă faptul că vă lasă să vă simțiți obosit, lipsa somnului a fost, de asemenea, legată de un risc crescut de accidente grave, precum și de următoarele probleme de sănătate:

  • Scăderea imunității
  • Depresie
  • Diabet
  • Probleme cu inima
  • Deficiențe de gândire, memorie și dispoziție
  • Creștere în greutate

Un alt dispozitiv de zavor energetic adesea trecut cu vederea este butonul de amânare. Este atât de tentant să profiti de cele nouă minute în plus, dar nu este suficient timp pentru a ajunge la un somn reparator. Mai bine te trezești imediat când sună ceasul deșteptător.

Pe de altă parte, unele studii au arătat că somnul de rutină mai mult de nouă ore în fiecare noapte este asociat cu un risc crescut de diabet, dureri de cap și obezitate.

Alege mediul fericit; majoritatea adulților se descurcă cel mai bine cu șapte până la nouă ore de somn pe noapte.

Combustibil cu proteine

Dacă micul dejun obișnuit este o brioșă, o gogoașă, un castron cu cereale zaharoase sau chiar mai rău, nimic, este posibil să simți efectele la doar câteva ore în ziua ta. Umplerea corpului cu o doză mare de carbohidrați duce la o creștere a zahărului din sânge, urmată de un accident care te poate face să te simți disperat după un pui de somn.

Dacă aveți timp, amestecați ouăle la micul dejun. Dacă nu, întindeți unt de arahide pe o bucată de pâine prăjită din grâu integral, bucurați-vă de un castron de iaurt cu fructe sau luați un baton sau un smoothie îmbogățit cu proteine. În loc de un baton de bomboane după-amiază, luați felii de mere cu o bucată mică de brânză.

Introduceți proteine ​​în fiecare masă și luați gustări care echilibrează carbohidrații cu proteine. Proteinele previn fluctuațiile severe ale zahărului din sânge, lăsându-vă mai alert.

Limitați cofeina și alcoolul

Cofeina, sub formă de cafea, ceai, sifon, băuturi energizante sau chiar ciocolată, îți poate afecta somnul, ținându-te treaz mai mult timp, scurtând etapele reparatoare ale somnului și distrugându-ți vigilența a doua zi.

Faceți tot posibilul pentru a urmări consumul de cofeină ; FDA recomandă nu mai mult de 400 de miligrame (aproximativ patru sau cinci căni de cafea) pe zi.  În plus, deoarece timpul de înjumătățire al cofeinei poate varia de la două ore până la 12 ore, încercați să evitați cofeina în decurs de șase ore de la culcare.

Alcoolul poate interfera, de asemenea, cu ochiul închis, perturbând durata somnului, precum și capacitatea de a adormi și de a rămâne. Cercetătorii au descoperit că chiar și consumul de alcool cu ​​șase ore înainte de culcare poate crește starea de veghe în a doua jumătate a somnului.  Consumul prea mult de alcool poate duce, de asemenea, la o mahmureală și la un început dur și somnoros al zilei.

Faceți un efort pentru a vă deplasa mai mult

Pare contraintuitiv, dar oboseala zilnică poate fi modul în care organismul tău strigă pentru mai multă activitate. Exercițiile fizice îți ridică metabolismul, îți stimulează starea de spirit și te ajută să dormi mai bine noaptea.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă cel puțin 150 de minute de exercițiu în fiecare săptămână, ceea ce echivalează cu aproximativ 30 de minute pe zi, de cinci ori pe săptămână.

Nu trebuie să petreci ore întregi la sală și nici măcar să faci cele 30 de minute recomandate odată. Faceți o plimbare rapidă de 20 de minute în jurul blocului dimineața și faceți un antrenament rapid de 10 minute după-amiaza.

Bea mai multă apă

Deshidratarea poate duce la creșterea somnolenței, oboselii și iritabilității, 10 și mulți oameni nu beau suficientă apă pe parcursul zilei:

Încercați una dintre aceste idei pentru a vă crește aportul zilnic de apă:

  • Treziți-vă și beți un pahar cu apă înainte de a vă prepara cafeaua sau ceaiul.
  • Păstrați întotdeauna la îndemână o sticlă de apă reîncărcabilă, inclusiv la birou și în mașină.
  • Bea un pahar plin de apă înainte de fiecare masă.
  • Alternați alte băuturi (cum ar fi ceaiul sau cafeaua) cu un pahar de apă.
  • Schimbați paharele de 8 uncii cu pahare de 12 uncii.
  • Luați un pahar cu apă înainte de a lua o gustare de după-amiază.
  • Sorbiți apă înainte și în timpul antrenamentului și beți un pahar plin după antrenament.