Gelul de aloe vera – Beneficii.

Dacă aveți de-a face cu o afecțiune cronică a pielii, este o idee bună să vă consultați cu dermatologul înainte de a aplica orice produs pe față. Discutați cu medicul dumneavoastră despre următoarele beneficii potențiale ale aloe vera :

1. Arsuri

Pentru arsuri minore, aplicați gel de aloe vera pe zona afectată de până la trei ori pe zi. De asemenea, poate fi necesar să protejați zona cu tifon.

2. Arsuri solare

În timp ce aloe vera ajută la calmarea arsurilor solare , cercetarile arată că nu este o modalitate eficientă de a preveni arsurile solare, așa că asigurați-vă că purtați protecție solară în fiecare zi!

3. Mici abraziuni

Dacă ți-ai zgâriat bărbia sau fruntea, poți aplica aloe vera în zonă pentru ameliorarea rapidă a durerii și a senzațiilor de arsură. Utilizați de trei ori pe zi.

4. Tăieturi

Dacă sunteți obișnuit să luați Neosporin pentru o tăietură minoră, luați în considerare să încercați în schimb aloe vera. Structura sa moleculară ajută la vindecarea rapidă a rănilor și minimizează cicatricile prin stimularea colagenului și combaterea bacteriilor. Aplicați de până la trei ori pe zi.

5. Piele uscată

Gelul de aloe vera se absoarbe usor, fiind ideal pentru tenul gras. Cu toate acestea, poate ajuta și la tratarea pielii uscate. Luați în considerare schimbarea cremei hidratante obișnuite cu aloe după baie pentru a ajuta la etanșarea umidității în piele.

6. Degeraturi

Degeraturile sunt o afectiune grava care necesita tratament medical de urgenta. În timp ce gelul de aloe vera a fost folosit în istorie ca remediu pentru degerături, întrebați mai întâi medicul înainte de a-l încerca.

7. Herpes labial

Spre deosebire de afte, herpesul labial se dezvoltă în exteriorul gurii. Aloe vera poate ajuta la tratarea virusului herpes, care este, de asemenea, cauza principală a herpesului labial. Aplicați o cantitate mică de gel pe herpesul bucal de două ori pe zi, până când dispare.

8. Eczeme

Efectele hidratante ale aloelui pot ajuta la atenuarea pielii uscate, mancarimi asociate cu eczeme. Gelul de aloe vera poate ajuta, de asemenea, la atenuarea dermatitei seboreice . Deși această formă uleioasă de eczemă se găsește cel mai adesea la nivelul scalpului, poate afecta și părți ale feței și din spatele urechilor.

9. Psoriazis

Ca și în cazul eczemei, aloe vera poate ajuta la atenuarea inflamației și a mâncărimii cauzate de psoriazis . Pentru cele mai bune rezultate, aplicați gel de aloe vera de două ori pe zi pe zona afectată a pielii.

10. Acnee inflamatorie

Datorită efectelor antiinflamatoare ale aloe vera, gelul poate ajuta la tratarea formelor inflamatorii de acnee , cum ar fi pustulele și nodulii. Aplicați gelul cu un tampon de bumbac direct pe coș de trei ori pe zi.

Ce anume sa cauti?

Interiorul frunzelor unei plante de aloe este cea mai puternică formă de gel de aloe vera . Cu toate acestea, nu toată lumea are o plantă de aloe atârnată prin casă. În astfel de cazuri, produsele OTC funcționează la fel de bine. Pentru cele mai bune rezultate, caută un gel care listează aloe vera ca ingredient principal.

Pentru afecțiunile pielii, extractele de aloe vera nu funcționează la fel de bine ca gelul. Acest lucru se datorează faptului că gelul în sine are elemente hidratante pentru a proteja și vindeca pielea.