Bolile hepatice și afectarea picioarelor.

A avea un ficat sănătos este o parte importantă a menținerii sănătății generale. Ca cel mai mare organ din corpul uman, ficatul dumneavoastră îndeplinește peste 500 de funcții esențiale , inclusiv filtrarea sângelui, îndepărtarea deșeurilor și producția de bilă. Având în vedere rolul său crucial, este important să recunoașteți când sănătatea ficatului dumneavoastră a fost compromisă – și anumite semnale roșii pot apărea în picioare. Citiți mai departe pentru a afla patru moduri în care picioarele vă pot indica o problemă cu ficatul și când este timpul să sunați la medic, potrivit experților.

1. Umflătură

Dacă observați o acumulare de lichid în picioare, glezne sau picioare, experții spun că umflarea s-ar putea datora uneia dintre mai multe afecțiuni ale ficatului : hepatita B, hepatita, C, ciroza, boala ficatului gras sau chiar cancerul de ficat.

Cercetătorii explică cum apariția uneia dintre aceste condiții poate duce la apariția mai multor condiții simultan. „Dacă aveți hepatită B sau hepatită C, aveți un risc crescut de cancer la ficat, deoarece aceste boli duc adesea la ciroză”, scriu experții lor. „Orice cauză a bolii hepatice poate duce la ciroză, care crește șansa de cancer la ficat”.

Discutarea simptomelor cu medicul dumneavoastră mai devreme decât mai târziu poate ajuta la prevenirea leziunilor suplimentare ale ficatului, spun ei.

2. Mâncărimi la picioare

În cazurile avansate de hepatită, unii pacienți dezvoltă mâncărimi ale pielii pe mâini și picioare, spun doctorii. Experții spun că asta se datorează faptului că este posibil să dezvoltați o afecțiune numită prurit, care vă face pielea foarte mâncărime . Adesea, mâncărimea este izolată pe mâini și picioare. Ei adaugă: „Chiar și fără prurit, efectele secundare ale tratamentului vă pot usca pielea și pot provoca mâncărimi. Din acest motiv, rutinele adecvate de hidratare vor fi foarte importante”.

3. Dureri de picioare

Picioarele tale conțin 26 de oase și 33 de articulații fiecare, făcându-le ținte principale pentru durerea artritică. În timp ce această durere de picior poate avea o gamă largă de cauze subiacente, se știe că afecțiunile hepatice sunt printre ele.

Durerea poate veni atât de la bolile care duc la ciroză, cât și/sau ciroza poate agrava durerea de la bolile existente, explică cercetătorii. De exemplu, dacă aveți o boală hepatică grasă non-alcoolică și sunteți obez, este posibil să aveți și osteoartrita, iar ciroza vă agravează durerile osoase și articulare, scriu experții lor. Ciroza provoacă, de asemenea, o stare inflamatorie în întregul tău corp. Inflamația și reacția corpului tău la inflamație pot provoca durere generală.