Proprietățile medicinale ale colinei.

Colina este un macronutrient important pentru funcționarea ficatului, dezvoltarea normală a creierului, funcția nervoasă, mișcarea mușchilor, susținerea nivelului de energie și menținerea unui metabolism sănătos. Colina este prezentă sub formă de fosfatidicolină, un compus care alcătuiește componenta structurală a grăsimii și, astfel, poate fi găsită în diferite tipuri de alimente care conțin în mod natural anumite grăsimi. Colina joacă un rol în mai multe procese importante din organism care sunt efectuate de sute de ori, în fiecare zi.

Colina este un nutrient solubil în apă care este înrudit cu alte vitamine, cum ar fi acidul folic și cele din  familia complexului de vitamine B. La fel ca și vitaminele B, colina joacă un rol similar în ceea ce privește susținerea energiei și a funcției creierului, precum și menținerea metabolismului activ.

Pentru ce este cel mai benefică colina? Colina ajută în procesul de metilare, care este folosit pentru a crea ADN, pentru semnalizarea nervilor și pentru detoxifiere. Este, de asemenea, important pentru funcționarea unui neurotransmițător cheie numit acetilcolină , care ajută, în mod similar, nervii să comunice și mușchii să se miște, acționează ca un neurotransmițător anti-îmbătrânire și efectuează alte procese de bază.

Colina nu este de fapt considerată un mineral sau o vitamină, dar este cunoscută a fi un micronutrient esențial necesar pentru multe funcții ale corpului, în special pentru funcția creierului. Deci, deși în acest moment nu există o recomandare oficială de valoare zilnică pentru colină stabilită de USDA, este important să se evite o deficiență de colină pentru a ajuta la susținerea diferitelor sisteme din organism, inclusiv sistemul nervos, endocrin, digestiv și reproductiv.

Suplimente de colină

Unii experți recomandă să obțineți niveluri și mai mari de colină pentru a stimula funcția creierului și pentru a păstra memoria. Unele rapoarte au arătat că un procent din colina găsită în sursele alimentare nu este absorbită de fapt de organism și că acesta poate fi unul dintre motivele pentru care anumite persoane pot prezenta o deficiență de colină, în special cei cu leziuni hepatice, deoarece colina este procesată parțial în ficatul.

Dacă alegeți să luați suplimente de colină, cel mai bine este să cumpărați unul care este făcut din surse alimentare integrale și este de foarte înaltă calitate. Există mai multe opțiuni disponibile pentru diferite tipuri de suplimente de colină, unele care vor fi mai ușor absorbite și utilizate de organism, în timp ce altele nu au aceleași efecte pe deplin.

Acest lucru are de-a face cu modul în care corpul tău transformă colina în molecula de acetilcolină, care este responsabilă pentru multe dintre beneficiile pentru sănătate ale colinei. Diferite tipuri de colină diferă, de asemenea, prin capacitatea lor de a traversa bariera hemato-encefalică odată ingerate.