10 Sfaturi pentru a scăpa de dependența de zahăr.

Este ușor să ai poftă de zahăr atunci când ești stresat, obosit sau, altfel, nu te simți bine, ca să nu mai vorbim de faptul că te poate face să te simți mai bine pe moment. Pe termen lung, însă, consumul excesiv de zahăr poate duce la creșterea în greutate și la probleme de sănătate, cum ar fi diabetul și bolile de inimă. Așadar, dacă îți este pofta de zahăr, cel mai bun mod de acțiune este să slăbești aceste pofte înainte ca acestea să fie mai bune de tine.

Deși nu există niciun glonț magic care să oprească pofta de zahăr, aceste 10 moduri te pot ajuta să înveți cum să învingi pofta de zahăr și să rămâi pe drumul cel bun cu dieta ta.

1. Încorporați condimentele dulci ca alternative la zahăr.

Dacă alegeți o alternativă, vă va păcăli mintea să creadă că aveți zahăr real.

În loc de băuturile calde obișnuite cu zahăr și sirop, alegeți mirodenii dulci precum cardamom, coriandru, condimente pentru plăcintă de dovleac (scorțișoară, ghimbir) și scorțișoară de Ceylon.

Dacă ești fan al ciocolatei calde, poți folosi o cantitate mică de pudră de cacao sau amestec de cacao neîndulcit în loc de zahăr (eu folosesc în schimb roșcove). Când coaceți, încercați să adăugați o linguriță de scorțișoară măcinată sau 1⁄2 linguriță de ghimbir măcinat per cană de făină cerută în rețetă.

Aceste condimente au în general un gust mai dulce, dar nu conțin zahăr. Când le adaugi la alimente, vei obține acel gust dulce, iar mintea ta va crede că ai ceva zaharat atunci când nu.

2. Schimbați băuturile carbogazoase cu apă carbogazoasă.

Nimic nu poate învinge apa carbogazoasă când vine vorba de a-ți potoli setea și de a-ți slăbi pofta de zahăr. Băuturile carbogazoase precum sifonul, ceaiul dulce și băuturile energizante au mult zahăr și, în general, nu sunt bune pentru tine. Cu toate acestea, poate fi dificil să renunți, mai ales dacă participi la petreceri sau vara când vrei ceva care să calmeze căldura.

Dacă încercați să vă reduceți pofta de zahăr, poate doriți să luați în considerare înlocuirea acestor băuturi carbogazoase cu apă de zăpadă (citiți eticheta și asigurați-vă că nu există zahăr adăugat). Rețineți că consumul de apă Seltzer poate provoca tulburări gastro-intestinale, cum ar fi balonarea și gazele, așa că este posibil să doriți să o evitați. În schimb, ține-te de apă, ceai de plante și apă cu lămâie.

Încercați să vă infuzați apa cu sucuri de fructe proaspăt stoarse, cum ar fi lămâia sau ierburi naturale, pentru o experiență de aromă diferită. De asemenea, puteți include orice condiment dulce și adăugați un strop de suc natural, cum ar fi suc de afine sau de cireșe, pentru a-i da culoare.

3. Mănâncă alimente naturale.

Totuși, te întrebi cum să învingi pofta de zahăr? Renunță la alimentele procesate! Zahărul de masă este ascuns în multe alimente procesate, de la sosuri și sosuri pentru salate până la gustări aparent inocente. Când încercați să opriți pofta de zahăr, este important să stați departe de alimentele cu zahăr sau alimentele cu adaos de zaharuri. Iar dacă îți dorești constant de zahăr, treci la o dietă axată pe alimente integrale. Nutrienții naturali găsiți în aceste opțiuni sănătoase vă vor reduce pofta de zahăr.

Consumul de alimente întregi învinge pofta de zahăr în mai multe moduri. Când mănânci alimente proaspete, corpul tău primește o varietate de nutrienți pe care îi poate absorbi în loc de doar calorii goale. De asemenea, pentru că alimentele integrale sunt mai satisfăcătoare, veți mânca mai puțin fără să vă gândiți la asta – care este adesea de unde vine pofta de zahăr în primul rând. Unele cercetări au descoperit, de asemenea, că oamenii care mănâncă în mare parte fructe și legume proaspete oricum nu au prea multă dorință de mâncare nedorită procesată, cu zahăr. Așa că, dacă vrei să scapi de pofta de zahăr, începe prin a mânca mâncare adevărată!

Atunci când cumpără produse alimentare din magazin, majoritatea persoanelor ar putea dori să opteze pentru alimente procesate fără grăsimi, crezând că sunt mai bune. Dar consumul de alimente întregi care conțin grăsimile lor naturale, fibrele și alți nutrienți vă va ajuta să controlați pofta de mâncare până la următoarea masă.

4. Evita carbohidratii simpli

Încă te întrebi cum să învingi pofta de zahăr? Renunță la alimentele procesate!

Zahărul de masă este ascuns în multe alimente procesate, de la sosuri și sosuri pentru salate până la gustări aparent inocente. Când încercați să opriți pofta de zahăr, este important să stați departe de alimentele cu zahăr sau alimentele cu adaos de zaharuri. Iar dacă îți dorești constant de zahăr, treci la o dietă axată pe alimente integrale. Nutrienții naturali găsiți în aceste opțiuni sănătoase vă vor reduce pofta de zahăr.

Consumul de alimente întregi învinge pofta de zahăr în mai multe moduri. Când mănânci alimente proaspete, corpul tău primește o varietate de nutrienți pe care îi poate absorbi în loc de doar calorii goale. De asemenea, pentru că alimentele integrale sunt mai satisfăcătoare, veți mânca mai puțin fără să vă gândiți la asta – care este adesea de unde vine pofta de zahăr în primul rând. Unele cercetări au descoperit, de asemenea, că oamenii care mănâncă în mare parte fructe și legume proaspete oricum nu au prea multă dorință de mâncare nedorită procesată, cu zahăr. Așa că, dacă vrei să scapi de pofta de zahăr, începe prin a mânca mâncare adevărată!

Carbohidrații simpli, cum ar fi făina albă, pastele albe, pâinea și cartofii albi eliberează cantități mari de zahăr atunci când sunt digerați. Acest lucru vă oferă o creștere rapidă a glicemiei, astfel o creștere rapidă a energiei. Dar veți fi îndrăgostit, deoarece acestor alimente le lipsesc fibrele pentru a-și susține eliberarea de zahăr. Pofta se va agrava, de asemenea, pentru că acum ai poftă mai mult din energia pe care ai experimentat-o ​​decât mâncarea în sine.

5. Mananca proteine ​​si grasimi la fiecare masa.

Proteinele și grăsimile încetinesc digestia, făcându-vă să vă simțiți sătul mai mult timp și slăbind mai bine pofta de zahăr. Gustarea cu nuci sau un pumn mic de amestec atunci când pofta de zahăr devine puternică poate face minuni. Dacă trebuie să gustați, stați departe de dulciurile dulci – nu va face decât să înrăutățiți lucrurile! Lipiți cu fructe sau iaurt. Dacă trebuie să aveți ceva dulce, rămâneți cu fructe proaspete sau congelate (nu conservate). Veți obține mai puțin zahăr adăugat astfel.

6. Renuntă deodată.

Deși primele zile pot fi provocatoare, eliminarea oricărei forme de zaharuri simple, inclusiv îndulcitorii artificiali din dieta ta, poate fi cea mai bună modalitate de a-ți aborda poftele.

Această metodă funcționează cel mai bine atunci când aveți pe cineva care să vă țină la răspundere, cel puțin la început. Fie că este soțul sau prietenul tău, găsește pe cineva interesat să facă același lucru și lasă-l să fie o formă de provocare, de exemplu, o provocare de zece zile fără zahăr.

Până ajungi în a zecea zi, papilele tale gustative s-ar fi adaptat și nu ai vrea să te întorci.

7. Renuntați la băuturile energizante și sucurile de fructe, cu excepția sucului de legume verzi.

Preluarea sucului îndepărtează toate fibrele care ar putea ajuta la încetinirea eliberării zahărului, ceea ce înseamnă că nu veți obține acea creștere rapidă. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că veți experimenta restul beneficiilor din fructe.

Consumul de suc de fructe sau băuturi energizante va provoca o creștere a zahărului din sânge, urmată de o scădere drastică. Acest lucru se datorează faptului că aceste băuturi nu au fibre, astfel încât zahărul va fi eliberat rapid în sânge. Acest lucru va declanșa eliberarea de insulină, care va elimina rapid glucoza din sânge, provocând o scădere cu o poftă ulterioară de mai mult zahăr.

8. Gestionează-ți stresul.

Când sunteți stresat, cortizolul crește, ceea ce vă face să vă simțiți foame și să aveți poftă de zahăr.

Alimentele bogate în fibre pe bază de plante, cum ar fi mazărea verde, semințele de in, fisticul, varza kale, broccoli, migdalele, fructele de pădure și semințele de susan pot ajuta la reducerea nivelului de stres și la prevenirea poftei de mâncare.

9. Dormi suficient.

Mai puțin de 8 ore de somn pe zi îți măresc hormonii foamei și te determină să mănânci în exces. De asemenea, prea multă cofeină și alcool vă pot priva de somn.

Cele mai bune alimente pe bază de plante care vă ajută să vă îmbunătățiți somnul includ ceaiul de mușețel, cireșele, sucul de cireșe, semințele și kiwi.

Pofta este un bun indiciu că lipsește ceva. Dacă ai poftă de zahăr, indică diferite lucruri, inclusiv condiționarea creierului, deficiența de minerale, dezechilibrul glucozei din sânge, somn inadecvat sau niveluri ridicate de stres. Așa că examinează-te și fă acel pas îndrăzneț în abordarea cauzelor individuale ale poftelor tale. Cu timpul, pofta se va estompa.

10. Practică obiceiuri sănătoase dimineața.

Una dintre modalitățile mele preferate de a reduce pofta de zahăr este practicarea obiceiurilor sănătoase în dimineața mea. Mâncarea unui mic dejun sănătos , exercițiile fizice și planificarea zilei vă pregătesc succesul și vă ajută să evitați caloriile nedorite mai târziu în cursul zilei.