Menținerea siluetei – alimente care scad pofta de mâncare.

Ghimbir

Ghimbirul este pe primul loc pentru că are deja o reputație destul de mare ca superaliment. Aroma sa distinctivă și izbitoare face din această rădăcină un ingredient popular în diferite bucătării. Ghimbirul stimulează mai multe zone de pe limbă, ceea ce are și un efect secundar util: ar trebui să îți reducă foamea. În plus, ghimbirul poate stimula metabolismul după masă!

Așa că răsfățați-vă cu niște ceai pe tot parcursul zilei – feliați puțin ghimbir, turnați apă fierbinte peste el și bucurați-vă de senzație. Ghimbirul se potrivește perfect cu menta și lămâia pentru o sticlă răcoritoare de apă infuzată.

Linte

Asigurați-vă că puneți și niște linte în farfurie. Aceste leguminoase cu conținut scăzut de grăsimi au mai puține calorii în greutate decât multe carne, precum și un procent mare de fibre alimentare, care se extind, vă umple stomacul, vă face să vă simțiți satul rapid și vă pot ajuta să vă mențineți să vă simțiți plini. Includeți alimente bogate în fibre în masă, nu numai pentru a rămâne sătul timp de câteva ore, dar și pentru a mânca o cantitate mai mică de calorii în total.

Ovăz

Vorbind despre fibre alimentare – ovăzul rulat are și o mulțime de grame de fibre, așa că sunt un alt aliment care poate ajuta la reducerea foametei pentru mai mult timp.

Mentă

Uleiurile esentiale continute de menta iti pot satisface si nevoia de dulciuri. Deci, dacă ți-e foame, bea mai întâi o ceașcă de ceai verde de mentă sau un pahar de apă infuzat cu mentă proaspătă. De asemenea, unii oameni jură pe gumă de mestecat sau prin spălarea dinților cu o pastă de dinți cu mentă atunci când pofta apare.

Condiment

Daca iti place iute, poti folosi chili in avantajul tau. Senzația de picant dintr-o masă vă poate ajuta să reduceți cantitatea de alimente pe care o consumați în ansamblu, motiv pentru care este subiectul cercetării ca inhibitor al apetitului. Un studiu realizat de Universitatea Purdue a concluzionat că ardeiul cayenne vă poate ajuta să vă reduceți senzația de foame, mai ales dacă nu îl utilizați în mod normal. În rezultatele lor, au raportat că participanții au avut mai puține pofte de alimente bogate în grăsimi, sărate și dulci după ce au mâncat cayenne.

Proteină

Sunt deja o mulțime de opțiuni, dar mai există un suprimant important al poftei de mâncare pe care nu l-am menționat încă: proteinele ! Recomandările pentru pierderea în greutate includ adesea o dietă bogată în proteine ​​și au fost multe cercetări efectuate pe acest tip de dietă. Un studiu a raportat că un aport crescut de proteine ​​a avut o influență pozitivă asupra sentimentelor de foame și sațietate ale participanților.

Sfatul nostru: dacă încă ești în căutarea ceva care să acopere sau să-ți suplimenteze nevoile zilnice de proteine, proteina noastră din zer sau proteina 3K ar putea fi exact lucrul potrivit! Proteina din zer este o sursă rapidă și ușoară de proteine ​​pentru a evita creșterile de zahăr din sânge.

Sunt suprimatoarele foamei periculoase/proteinele?

Ingredientele naturale pentru suprimarea poftei de mâncare nu sunt periculoase atâta timp cât nu aveți alergii sau intoleranțe la ele. Cu toate acestea, nici nu sunt un remediu pentru toate și ar trebui să fie planificate într-o dietă nutritivă și echilibrată, astfel încât să poată funcționa așa cum doriți – și să nu experimentați notoriul efect yo-yo.

Asigurați-vă că nu pierdeți din vedere faptul că nu numai fiecare persoană este diferită, ci și fiecare metabolism . Ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru altul! Așadar, dacă doriți să vă echilibrați apetitul pe termen lung și nu doar să suferiți printr-o dietă pe termen scurt, acordați-vă timp pentru a vă da seama care opțiuni alimentare funcționează cel mai bine pentru dvs.

Suprimanții produse sintetic sunt o chestiune diferită, deoarece au posibile efecte secundare. De exemplu, un ingredient activ comun numit sibutramină ar putea crește riscul de accident vascular cerebral și atac de cord, în timp ce ingredientul activ fenolftaleina poate fi cancerigen. Atenție!