Uleiul esențial de busuioc și atribuțiile sale medicinale.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de busuioc pot include capacitatea sa de a atenua greața, inflamația, răul de mișcare, indigestia, constipația , problemele respiratorii și de a lupta împotriva infecțiilor bacteriene. Este derivat din planta Ocimum basilicum , de asemenea, cunoscut sub numele de ulei de busuioc dulce în unele locuri.

Frunzele și semințele plantei de busuioc sunt părțile medicinale importante ale acestei plante, care este folosită în mod regulat în bucătării și rețete din întreaga lume. Uleiul esențial de busuioc este popular în Europa, Asia Centrală, India și Asia de Sud-Est. Uleiul este utilizat pe scară largă în scopuri culinare în regiunea mediteraneană și încă formează ingredientul activ în multe rețete italiene, cum ar fi pesto. Se mai foloseste si la prepararea pastelor si salatelor.

Busuiocul a fost folosit pe scară largă în antichitate în locuri precum India în diferite scopuri medicinale ( medicina ayurvedică ). Planta a fost folosită pentru a trata diareea , tusea, secrețiile mucoase, constipația, indigestia și anumite boli de piele.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de busuioc

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de busuioc includ următoarele:

Poate avea aplicații cosmetice

Uleiul esențial de busuioc se folosește local și se masează în piele. Poate spori strălucirea pielii și părului cu aspect plictisitor . Drept urmare, este utilizat pe scară largă în multe suplimente de îngrijire a pielii care pretind că îmbunătățesc tonusul pielii. De asemenea, este utilizat în mod obișnuit pentru a trata simptomele acneei și a altor infecții ale pielii.

Poate îmbunătăți digestia

Uleiul esențial de busuioc este folosit și ca tonic digestiv. Deoarece uleiul de busuioc are proprietăți carminative, este folosit pentru ameliorarea indigestiei, constipației, crampelor stomacale și flatulenței. Poate oferi o ușurare imediată a gazelor din stomac și intestine. Poate avea, de asemenea, calități colice și, prin urmare, este utilizat pentru a atenua durerile intestinale.

Poate ameliora raceala

Uleiul esențial de busuioc este eficient în ameliorarea răcelilor, gripei și febrelor asociate . Datorită naturii sale potențial antispastice, este frecvent utilizat pentru a reduce simptomele tusei convulsive .

Poate atenua simptomele astmului

Pe lângă funcția sa de ameliorare a tusei, poate fi folosit și pentru a atenua simptomele astmului, bronșitei și infecțiilor sinusurilor.

Poate avea potențial antibacterian

Cercetarile sugerează că uleiul de busuioc are potențialul de a inhiba creșterea bacteriilor E. Coli.

Posibil antifungic și respingător de insecte

Conform unui studiu uleiul esențial de busuioc a inhibat creșterea a 22 de specii de ciuperci și este eficient și împotriva insectei Allacophora foveicolli . Acest ulei este, de asemenea, mai puțin toxic în comparație cu fungicidele disponibile comercial.

Poate ameliora stresul

Datorită naturii calmante a uleiului esențial de busuioc, este utilizat pe scară largă în aromoterapie . Acest ulei esențial are un efect revigorant atunci când este mirosit sau consumat, așa că este folosit pentru ameliorarea tensiunii nervoase, oboselii mentale, melancoliei, migrenelor și depresiei . Utilizarea regulată a acestui ulei esențial poate oferi putere mentală și claritate.

Poate îmbunătăți circulația sângelui

Uleiul esențial de busuioc poate îmbunătăți circulația sângelui și ajută la creșterea și optimizarea diferitelor funcții metabolice ale organismului.

Poate atenua durerea

Uleiul esențial de busuioc este posibil un analgezic și oferă alinare de durere. De aceea, acest ulei esențial este adesea folosit în cazuri de artrită, răni , răni, arsuri, vânătăi , cicatrici, leziuni sportive , recuperare chirurgicală, entorse și dureri de cap.

Poate ajuta la îngrijirea ochilor

Uleiul esențial de busuioc este posibil oftalmic și poate ameliora rapid ochii injectați de sânge.

Poate preveni vărsăturile

Uleiul esențial de busuioc poate fi folosit pentru a preveni vărsăturile, în special atunci când sursa greaței este răul de mișcare, dar și din multe alte cauze.

Cuvânt de precauție:  Uleiul esențial de busuioc și busuioc în orice altă formă ar trebui evitate de către femeile însărcinate, care alăptează sau care alăptează. Pe de altă parte, unii oameni sugerează că crește fluxul de lapte , dar trebuie făcute mai multe cercetări.