Cum să îmbunătățim calitatea aerului din casa. Importanța umidității.

1. DESCHIDE FERESTRELE

Ar putea suna evident, dar menținerea fluxului de aer proaspăt este cea mai ieftină și mai ușoară modalitate de a îmbunătăți calitatea aerului în casa dvs.

Deschiderea ferestrelor în timpul iernii poate părea contra-intuitiv atunci când încercați să vă mențineți cald și să economisiți bani la încălzirea centrală, dar este vital pentru a lăsa oxigenul să intre și să iasă, precum și pentru a reduce umiditatea de care acarienii au nevoie pentru a supraviețui.

Fiți deosebit de atenți să păstrați încăperile bine ventilate atunci când utilizați produse de curățare sau de decor cu substanțe chimice intense.

2. CUMPĂRAȚI MOBILIER LA MÂNA A DOUA FAȚĂ DE CEL NOU

Acea canapea nouă poate fi un lux, dar eliberează în secret substanțe chimice în camera ta de zi. Compușii organici volatili, cunoscuți sub numele de COV, sunt gazele emanate de multe țesături, cleiuri și vopsele. Ele reacționează cu lumina soarelui și cu substanțele chimice din atmosferă pentru a forma particule care ne irită și dăunează plămânilor.

Aceeași logică se aplică pardoselii. În mod ideal, înlocuiți covorul cu parchet sau beton, ambele fiind mai ușor de curățat și nu prinde praf și mărfuri.

3. INVESTEȘTE ÎNTR-UN PURIFICATOR DE AER

Particulele de praf și polen pot fi microscopice. Este aproape imposibil să cureți ceva ce nu poți vedea. Intră în purificatorul de aer. Cele mai bune mașini de purificare a aerului captează și elimină aproape 100% din poluanți atragând aerul murdar, filtrăndu-l și eliberându-l înapoi în cameră, mult mai curat și mai proaspăt.

Purificatoarele de aer se pot dovedi deosebit de utile în timpul sezonului de vârf al febrei fânului din mai până în iulie și au, de obicei, afișaje LED care clipesc în verde atunci când aerul din jur este curat. Unele eliberează ioni negativi în aer pentru a ajuta la neutralizarea virușilor și bacteriilor din aer.

Căutați purificatoare de aer cu un CADR ridicat (rata de livrare a aerului curat). Cu cât este mai mare numărul, cu atât mai repede unitatea va filtra aerul.

Dacă bugetul tău se întinde suficient de mult, investește într-un purificator de aer cu ventilator, astfel încât aerul nou curat să circule în întreaga cameră. Purificatoarele de aer mai mici și mai puțin costisitoare pot fi în continuare eficiente, dar va trebui să le mutați dacă le utilizați în încăperi mai mari.

Deși este dificil să controlați mediul exterior, luarea de măsuri pentru a reduce contactul cu alergenii în interior este o modalitate eficientă de a ajuta la reducerea atacurilor de astm și de a atenua simptomele alergice. Îndepărtarea particulelor din aer, cum ar fi părul de animale și polenul, poate ajuta la reducerea riscului de apariție a unui atac de astm sau de apariție a unei alergii, așa că un purificator de aer poate fi o completare foarte utilă pentru armura de control al alergiilor.

4. NU UITA DE PRAF

Aspiratoarele de calitate sunt scumpe, dar sunt o forță puternică împotriva prafului, polenului și părului de animale de companie, toate acestea putând să se acumuleze și să irite rapid sistemul respirator. Aspirați cât de regulat puteți, inclusiv sub canapele și paturi.

Loviți pernele, covoarele și aruncaturile de pereții exteriori pentru a reduce cantitatea de praf pe care o rețin. Schimbați-vă așternutul săptămânal și spălați-l la 60 de grade pentru a ucide acarienii și germenii. Păstrați suprafețele fără dezordine pentru curățarea frecventă a prafului și folosiți o cârpă umedă pentru a prinde acele particule deranjante.

5. OFERĂ-ȚI DULAPUL DE CURĂȚENIE O SCHIMBARE VERDE

Curățarea casei este în mod obiectiv un lucru bun. Sau cel puțin ar fi, dacă înălbitorul și alte produse din dulapul tău de curățat nu sunt toxice pentru a respira. Mai mult, atunci când le speli pe chiuvetă, poluează căile navigabile și rănesc animalele sălbatice.

Din fericire, nu trebuie să folosiți ingrediente toxice pentru a elimina grăsimea și murdăria, deoarece o mulțime de produse de curățare ecologice funcționează la fel de bine și miros mult mai bine.

Căutați produse care conțin ingrediente de calitate alimentară, cum ar fi uleiul de nucă de cocos, fără parfum sau parfumate cu uleiuri de aromoterapie. Puncte bonus dacă sunt certificate organice precum Greenscents sau aprobate de o organizație de încredere, cum ar fi Allergy UK.

Alternativele naturale care trebuie luate în considerare includ săpunul de castilă, care este făcut din uleiuri vegetale și este excelent pentru îndepărtarea grăsimilor, oțet pentru curățarea sticlei, ulei de măsline pentru lustruirea oțelului inoxidabil și suc de lămâie diluat pentru a îndepărta petele dure de pe plăci de tocat.

Pentru o curățare eficientă cu nimic altceva decât apă de la robinet, optați pentru cârpe reutilizabile din microfibră care prinde particule mici de murdărie atunci când sunt umede. De asemenea, nu stochează bacterii, prevenind contaminarea încrucișată între suprafețele de baie și bucătărie.

6. OPRIȚI UMEZEALA

Acarienii, mucegaiul și virușii iubesc căldura și umezeala, făcând bucătăriile și băile paradisurile lor preferate. Aveți grijă să țineți ușa închisă atunci când faceți un duș fierbinte, acoperiți tigăile de gătit, porniți extractorul pentru a scăpa de abur și agățați hainele umede să se usuce afară.

Deschideți ferestrele cât mai mult posibil pentru a preveni formarea condensului, mai ales în timpul somnului. Dacă controlul nivelului de umiditate se dovedește a fi o luptă, luați în considerare investiția într-un dezumidificator pentru încăperi prost izolate, cu pereți exteriori sau ferestre cu geam simplu.

7. PĂSTRAȚI O CASĂ FĂRĂ FUMAT

Fumatul în spațiile publice închise a fost ilegal în 2007 pentru a proteja nefumătorii de peste 7.000 de substanțe chimice găsite în fumatul pasiv. Particulele de tutun toxice din aer rămân la niveluri dăunătoare până la cinci ore, așa că este logic să desemnați casa dumneavoastră o zonă fără fumat.

Amintiți-vă că bețișoarele de tămâie, lumânările și orice altceva pe care îl ardeți în scopuri recreative emit monoxid de carbon și dioxid de carbon în aer. Tămâia este mai dăunătoare decât lumânările, emițând de peste 100 de ori numărul de particule fine, conform BLF.

8. ALUNGAȚI ODORIZANTELE

Odorizantele pot ajuta la mascarea mirosurilor neplăcute, dar fiecare stropire pulverizează un torent de chimicale sintetice în casa ta/

Schimbați parfumul răutăcios al vaniliei false cu produse cu parfum natural sau fără parfum. Mai bine, mergeți pe deplin natural cu un difuzor de cameră organic sau un arzător de ulei esențial .

Neutralizați mirosurile de gătit pe un snur lăsând un castron cu oțet alb în bucătărie peste noapte sau gătind felii de lămâie cu microunde în apă. Puteți chiar să vă faceți propriul odorizant amestecând bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie cu apă fierbinte și turnând amestecul într-o sticlă de pulverizare goală.