Cafeaua făcută prin filtru de hârtie și colesterolul. Ce spun cercetătorii?

Filtrele de cafea sunt o caracteristică zilnică în multe dintre viețile noastre și alegerea filtrului potrivit poate fi, ei bine, dificilă. Pe lângă multe dintre acestea, puteți alege, există și o serie de tipuri diferite de filtre de cafea din care să alegeți, fiecare cu propriile sale avantaje și dezavantaje. Astăzi, defalcăm opțiunile de filtru de cafea, dar înainte de a intra, este important să vorbim despre cafea și colesterol. În timp ce diferite filtre de cafea evidențiază diferite elemente ale caracterului unei cafele, cea mai importantă relație dintre cafeaua preparată și filtrele de cafea este măsurată în diterpene.

Cafeaua preparată nefiltrată conține diterpene cafestol și kahweol, denumite mai frecvent lipide sau uleiuri, care pot crește colesterolul LD. Diterpenele se eliberează în timpul pregătirii și sunt îndepărtate ușor și eficient din cafeaua preparată cu un filtru – cu câte porții / găurile din filtru sunt mai fine, cu atât filtrarea este mai eficientă. Cu câtă filtrare este mai eficientă, cu atât ceașca este mai ușoară, mai curată și mai strălucitoare. Acum haideți să exploram opțiunile!

Filtre metalice

Filtrele metalice sunt fabricate fie din oțel inoxidabil, fie din aluminiu, creează o ceașcă minunat de bogată, cremoasă și aromată și sunt cel mai bun lucru după o cafea nefiltrată. Filtrele metalice, inclusiv faimosul filtru de aur, sunt mai scumpe decât filtrele de hârtie la început, dar pot dura ani de zile dacă sunt îngrijite corespunzător. În timp ce filtrele metalice sunt o opțiune excelentă pentru cineva care caută un produs dulce, cremos, filtrat cu o notă de luminozitate, plasa lor fină le face cea mai puțin eficientă opțiune de filtrare pentru îndepărtarea diterpenelor și micro-finelor (granule mici de cafea) în timpul preparării.

Pro : Îndepărtează unele diterpene în timpul preparării berii, durabil, reutilizabil, cea mai bună opțiune din perspectiva costului pe termen lung, ecologic.

Contra : Nu îndepărtează diterpenele și microfinele la fel de eficient ca un filtru de hârtie.

Filtre de hârtie

Filtrele de hârtie sunt de departe cea mai bună opțiune pentru a produce o ceașcă de cafea curată, strălucitoare, nuanțată, fără diterpene / ulei. Filtrele de hârtie sunt fabricate fie din hârtie maro naturală, fie din hârtie albă albă. Atât filtrele naturale, cât și cele albite sunt foarte eficiente și la fel de eficiente în îndepărtarea uleiurilor și micro-finelor în timpul preparării berii. Deși unul nu este neapărat mai bun decât celălalt, există câteva diferențe. Filtrele de hârtie naturală pot elibera fibre lemnoase de hârtie în cafea în timpul berii. Deși aceste fibre nu sunt dăunătoare, ele pot afecta aroma cafelei – ele sunt, de asemenea, îndepărtate cu ușurință prin umezirea prealabilă a filtrului (tregând rapid o cantitate mică de apă prin filtru înainte de preparare). În general, filtrele naturale de înaltă calitate nu vor elibera fibre vizibile în ceașcă. Filtre de hârtie albă sunt filtre albite care au fost albite fie printr-un proces de clor, fie de oxigen – ambele procese sunt perfect sigure și ambele produc cești de cafea curate și limpezi. Din punct de vedere al mediului, filtrele naturale sunt mai bune pentru mediu decât filtrele albe, iar filtrele prelucrate cu oxigen sunt mai bune pentru mediu decât filtrele prelucrate cu clor. Toate filtrele de hârtie sunt biodegradabile și filtrele de hârtie naturale pot fi adăugate la grămezile de compost.