Herpesul oral – printre cele mai comune afecțiuni ale toamnei.

Nu este întotdeauna clar ce cauzează focarele de herpes, dar acestea pot fi declanșate de o varietate de condiții, inclusiv infecții, febră, stres, lumina soarelui, vreme rece și modificări hormonale. Poate fi diferit pentru fiecare persoană. Herpesul oral în sine poate fi declanșat de condițiile de vreme rece, așa că este logic ca herpesul labial în timpul iernii să fie destul de frecvente.

Sfaturi pentru prevenirea herpesului labial în timpul toamnei/iernii.

Să te confrunți cu răceala poate însemna și să te confrunți cu virusul herpesului, dar familiarizarea cu condițiile de iarnă care pot declanșa herpesul este o modalitate excelentă de a evita un focar. Iată câteva modalități simple de a evita herpesul oral în această toamnă/iarnă.

Menține-te sănătos.

Toamna/iarna vă poate face mai vulnerabil la răceală sau gripă , iar oricare dintre aceste stări vă poate crește temperatura corpului. Deoarece febra poate declanșa un focar de herpes, este important să luați măsuri de precauție suplimentare împotriva îmbolnăvirii.

  1. Oferă-ți corpului o protecție suficientă îmbrăcându-te pentru vreme. Acest lucru ar putea însemna să porți o pălărie, o eșarfă, mănuși sau orice ai putea avea nevoie pentru a-ți menține corpul cald și imunitatea ridicată.
  2. Bea multe lichide, în special apă, pentru a te menține hidratat și pentru a-ți menține sistemul spălat. Aceasta nu este doar o mare protecție împotriva germenilor, ci și hidratarea vă apără buzele de aerul uscat cauzat de încălzirea iernii.
  3. Spălați-vă mâinile în mod regulat pentru a vă proteja de microbii care pot provoca răceli și gripe. Dacă nu aveți acces imediat la apă și săpun, utilizați un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool.2
  4. Practicați obiceiuri generale bune de sănătate, cum ar fi să dormiți mult, să vă gestionați stresul și să mâncați alimente hrănitoare. Acest lucru vă poate ajuta să vă mențineți corpul puternic și să funcționeze așa cum trebuie.

Vânt și Soare.

Vânturile de toamna/iarnă pot fi crude cu buzele oricui și le usucă. Dar dacă ești o persoană care face herpes labial, buzele uscate te pot lăsa deosebit de vulnerabilă la un focar. Asigurați-vă că purtați întotdeauna produse pentru buze care ajută la protejarea împotriva crăpăturilor și care conțin un SPF pentru a vă proteja împotriva razelor solare. Amintiți-vă, razele soarelui pot fi dăunătoare chiar și în timpul iernii.

Trage un pui de somn.

Vestea bună este că toamna/iarna este în mod natural un moment grozav pentru a prinde din urmă somnul  și a te relaxa. Ambele ajută la evitarea oboselii și a stresului, care pot declanșa herpes oral. Un pui de somn este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă stimula sistemul imunitar. Fiind bine odihnit, întregul tău corp, inclusiv buzele, îți va mulțumi.

Încearcă să urmezi aceste sfaturi pentru a avea grijă de tine și pentru a ajuta la prevenirea herpesului labial în această iarnă.