Metode simple pentru a-ți scădea nivelul glicemiei.

Nivelul zahărului din sânge este afectat de multe lucruri. Unele dintre aceste lucruri sunt în afara controlului dumneavoastră – de exemplu, unele afecțiuni de sănătate pot cauza glicemie crescută (hiperglicemie) sau este posibil să aveți o dispoziție genetică de a dezvolta glicemie crescută.

Dar, în anumite cazuri, obiceiurile zilnice de sănătate pot juca, de asemenea, un rol în nivelul zahărului din sânge. Pentru unii oameni, gestionarea nutriției, a nivelului de activitate și a greutății poate face diferența.

Cum să scazi glicemia crescută – în mod natural

Persoanele care trăiesc cu anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi boala autoimună diabetul de tip 1 , nu își pot reduce glicemia în mod natural.

Cu diabetul de tip 1, pancreasul nu produce insulina , un hormon care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange. După ce ați fost diagnosticat cu diabet de tip 1, aveți nevoie de injecții cu insulină sau de terapie cu pompă de insulină pentru tot restul vieții pentru a rămâne în viață.

Dar dacă sunteți diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2 sau prediabet – adică sunteți expus riscului de a dezvolta diabet de tip 2 – puteți încerca să vă reduceți glicemia folosind metode naturale.

Iată șapte strategii eficiente:

Lăsați băuturile dulci pe raft!

Băuturile îndulcite cu zahăr sunt un bilet unic către glicemia crescută. Eliminarea sau consumul mai puține dintre ele poate scădea zahărul din sânge, precum și ajută la pierderea în greutate și la menținerea în greutate.

Băuturile bogate în zahăr includ:

  • Energizante.
  • Băuturi cu aromă de fructe sau băuturi făcute din amestecuri de pudră.
  • Suc.
  • Sifon și alte băuturi răcoritoare carbogazoase.
  • Băuturi pentru sport.
  • Anumite băuturi de cafea.
  • Ceai dulce.

Fii inteligent la carbohidrați

Zahărul nostru din sânge imită aportul nostru de carbohidrați. Consumul de prea mulți carbohidrați crește nivelul de zahăr. De aceea consecvența este cheia.

În funcție de planul dvs. de masă, este posibil să trebuiască, de asemenea, să reduceți cantitatea totală de carbohidrați pe care o consumați pe parcursul zilei. Fii pretențios. Carbohidrații complexi, denși în nutrienți, bogati în fibre, sunt o alegere de zi cu zi mai bună decât carbohidrații procesați simpli.

Exemple de alegeri mai bune pentru carbohidrați includ:

  • Fasole și linte.
  • Fructe și fructe de pădure.
  • Iaurt grecesc.
  • Cartofi dulci .
  • Cereale integrale.

Nu sunteți sigur de unde să începeți? Se recomandă să apelați la un dietetician care să vă ghideze. Nevoile fiecăruia sunt diferite. Este posibil să aveți și alte probleme de nutriție, pe lângă gestionarea nivelului ridicat de zahăr din sânge sau diabet. Un dietetician vă poate ajuta să individualizați un plan alimentar, să faceți ajustări și să vă stabiliți obiective realiste.

Mâncați mese echilibrate

Carbohidrații tăi au nevoie de un însoțitor. Mănâncă-le împreună cu alte alimente, cum ar fi legume fără amidon și proteine ​​slabe.

Sport, sport, sport

Cu cât te miști mai puțin, cu atât glicemia tinde să fie mai mare. Exercițiile fizice sunt, de asemenea, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea generală, starea de spirit și rata metabolică.

Este important să fii activ, dar asta poate fi dificil în funcție de stilul tău de viață sau de orice afecțiune pe care o aia. Așa că urmărește să te miști mai mult decât ieri. Dacă asta este tot ce poți face, tot contează.

Se sugerează să începeți cu aproximativ 30 de minute de exerciții cardio sau aerobice de trei ori pe săptămână și să lucrați de până la cinci ori pe săptămână. Dacă nu poți face 30 de minute o dată, concentrează-te pe grupe de cinci sau 10 minute. Încearcă asta o dată pe zi. Mișcă-te de până la de două ori și apoi de trei ori în fiecare zi, când poți tolera mai mult.

Se recomandă să începeți cu cardio, cum ar fi mersul vioi, cu un strop de antrenament de rezistență și exerciții de forță. Dacă începeți o nouă rutină de exerciții, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră, cu kinetoterapeutul sau cu antrenorul pentru a vă asigura că o faceți în siguranță.

Scăpați-vă de stres

Deoarece stresul are un impact asupra glicemiei, este important să găsiți modalități de a face față, cum ar fi hobby-urile, exercițiile fizice sau terapia vorbirii. Și evitați mecanismele de adaptare care vă afectează negativ glicemia, cum ar fi supraalimentarea sau consumul de alcool.