Beneficiile gimnasticii.

Gіmnаѕtіса еѕtе unul dіntrе сеlе mаі bunе ехеrсіțіі dе аntrеnаmеnt реntru ѕănătаtеа gеnеrаlă șі ѕtаrеа dе bіnе. Ѕtudіі multірlе ре асеѕt ѕubіесt dеmоnѕtrеаză іmроrtаnțа gіmnаѕtісіі реntru ѕănătаtеа оѕоаѕă, muѕсulаră șі соgnіtіvă. Nu еѕtе vоrbа dоаr dеѕрrе соnѕtruіrеа mușсhіlоr șі îmbunătățіrеа flехіbіlіtățіі, gіmnаѕtеlе fас аlеgеrі dе vіаță ѕănătоаѕе, ѕunt înсrеzătоаrе șі ѕunt сараbіlе ѕă іа dесіzіі іntеlіgеntе реntru а dеvеnі аdulțі dе ѕuссеѕ.

А-țі аntrеnа mіntеа реntru а tе ѕіmțі fеrісіt șі fără ѕtrеѕ іmрlісă ехеrсіțіі fіzісе rеgulаtе. Dаr сrеștеrеа ѕtărіі ѕuflеtеștі соgnіtіvе șі еmоțіоnаlе nесеѕіtă un рrоgrаm dе аntrеnаmеnt mаі іntеnѕ șі mаі соnѕіѕtеnt. Șі dе асееа gіmnаѕtіса еѕtе аtât dе bună реntru tіnе! Ајută lа dеzvоltаrеа mоrаluluі dе ѕіnе, а hоtărârіі șі а аbіlіtățіlоr dе соmunісаrе mаі bunе. Dе аѕеmеnеа, îmbunătățеștе саlіtаtеа ѕоmnuluі, соmbаtе dерrеѕіа șі ајută lа ріеrdеrеа în grеutаtе în сеl mаі еfісіеnt mоd.

1. Îți crește flexibilitatea

Pe măsură ce te angajezi în gimnastică, îți condiționezi mușchii pentru a fi mai flexibili. Acest lucru nu numai că vă poate aduce beneficii în timp ce faceți gimnastică în sine, dar vă ajută și să vă relaxați, astfel încât să puteți ajuta la reducerea riscului de rănire viitoare. De asemenea, vă oferă mai mult control asupra corpului dumneavoastră în timpul rutinelor.

2. Îmbunătățește sănătatea oaselor

Exercițiile cu greutăți sunt benefice pentru oase, deoarece le ajută să se mențină în formă și previn fragilitatea. Femeile, în special, se confruntă cu o pierdere a masei osoase pe măsură ce îmbătrânesc, astfel încât implicarea în mișcări de purtare a greutății de la o vârstă fragedă poate ajuta la păstrarea densității osoase și poate împiedica femeile să dezvolte tulburările osoase care uneori apar odată cu vârsta.

3. Construiește puterea

Pe măsură ce vă parcurgeți rutinele, evident că veți tonifica și vă veți construi mușchi. Pentru că trebuie să-ți folosești mușchii într-un grad atât de mare în timp ce faci gimnastică, sportul te va face cu siguranță mai puternic.

Vei observa că mușchii tăi încep să capete mai multă definiție și că îți este mai ușor să faci mișcări care erau grele atunci când erai la început. Această putere vă aduce beneficii și în afara studioului, făcând mai ușor să transportați alte lucruri grele, cum ar fi saci mari de alimente sau copiii dvs.

4. Ajută la prevenirea bolilor 

Deoarece gimnastica ajută la promovarea unui corp sănătos, adăugarea lui la rutina ta poate ajuta la prevenirea unei game de boli, cum ar fi afecțiunile metabolice precum diabetul. O rutină regulată și consecventă este cea mai bună modalitate de a culege recompensele pe care gimnastica le are de oferit.

5. Construiește Disciplina Personală

Prin natura sa, o activitate precum gimnastica necesita multa autodisciplina pentru ca nu este intotdeauna un efort usor. Va trebui să fii sârguincios în a ajunge la curs, să exersezi în mod constant și, uneori, să perseverezi prin frustrare sau disconfort.

6. Dezvolta o coordonare mai mare

Gimnastica necesită o anumită cantitate de coordonare pentru a vă ajuta să efectuați mișcările corect și fără risc de accidentare. Pe măsură ce continuați cu gimnastica, probabil veți observa că coordonarea naturală se îmbunătățește pe măsură ce învățați noi abilități și tehnici.

7. Încurajează concentrarea 

Gimnastica cultivă capacitatea de concentrare și concentrare pe o singură sarcină la un moment dat. Mai simplu spus, nu poți să citești un text și să vorbești cu prietenii și, de asemenea, să asculți muzică în timp ce te pregătești pentru o treabă înapoi. Această practică necesită concentrare și dedicare, o abilitate pe care o poți dezvolta în timp.