Mlăditele de zmeur – aliatul în fertilitate.

Dacă sunteți în căutarea unui ceai de plante care nu este doar delicios, ci și plin de potențiale beneficii pentru sănătate, luați în considerare adăugarea unor frunze de zmeură în coș. Această băutură nutritivă a fost savurată de sute de ani, în special de femeile care suferă de crampe menstruale.

1. CEAI ROȘU DIN FRUNZE DE ZMEURĂ PENTRU TRAVALIU, SARCINĂ ȘI POSTPARTUM

Nu numai că ceaiul roșu din frunze de zmeură luptă împotriva grețurilor de dimineață, datorită faptului că este bogat în magneziu, dar este cunoscută că planta acționează și ca un tonic pentru uter, ameliorând durerile de travaliu și reducând riscul de sângerare după naștere.

Beneficiile sale pentru mame nu se opresc aici. De asemenea, promovează un aport abundent de lapte matern și atenuează anemia, un disconfort comun pentru femeile însărcinate sau postpartum.

2. FRUNZA DE ZMEURA ROSIE PENTRU SANATATEA REPRODUCERII

Beneficiile ceaiului din frunze de zmeură includ reglarea ciclurilor menstruale neregulate, reducerea perioadelor abundente și calmarea crampelor. Și în tonifierea uterului și întărirea pereților uterului, de asemenea, promovează în mod natural fertilitatea.

3. ÎNDEPĂRTEAZĂ BACTERIILE ȘI TOXINELE ȘI REDUCE INFLAMAȚIA

Fiind bogata in antioxidanti, frunza de zmeura este eficienta in curatarea organismului, eliminarea radicalilor liberi, eliminarea stresului oxidativ si actionand ca un diuretic natural.

Nu numai asta, dar luptă împotriva bacteriilor rele și poate ajuta la infecții.

Se știe că zmeura roșie reduce inflamația și ameliorează durerea asociată cu afecțiunile inflamatorii ale articulațiilor, cum ar fi artrita. Aceasta înseamnă mai puțină durere și o nevoie redusă de medicamente antiinflamatoare, pentru că nimeni nu are timp pentru toate acele efecte secundare!

4. ECHILIBREAZĂ GLICEMIA

Problemele metabolice și chiar dezechilibrele hormonale sunt cauzate de zahărul din sânge, mai ales atunci când glucoza este ușor crescută. Potrivit diverselor studii, consumul de ceai din frunze de zmeură poate ajuta la scăderea nivelului de glucoză din sânge. În acest fel, poate ajuta la nivelarea nivelurilor de energie și chiar la accelerarea metabolismului nostru.

Cine nu vrea asta?

5. REDUCEREA STRESULUI

Această plantă este bogată în vitamine din complexul B despre care se știe că ajută la reducerea stresului. Stresul poate contribui la o mulțime de alte probleme în corpul unei femei, de la hormoni până la probleme de stomac! Consumul de ceai roșu din frunze de zmeură poate ajuta la reducerea stresului și la promovarea sănătății generale.

Te simți încă tentat? Există atât de multe beneficii mari de la o plantă simplă, dar aparent magică. Dar nu mă crede pe cuvânt!

CUM SĂ PREPARI CEAIUL ROȘU DIN FRUNZE DE ZMEURĂ

Ceaiul din frunze întregi vă permite să savurați o aromă mai plină, mai complexă și o potență de plante decât ceea ce obțineți de obicei în ceaiurile din frunze sparte vândute în comerț. Și este într-adevăr destul de ușor de făcut!

Aduceți apă proaspătă la fierbere și turnați peste 1-1½ lingurițe rotunjite pe ceașcă de ceai (8-12 uncii de apă). Se lasă să se macereze 3-7 minute înainte de îndepărtare. Reglați timpul după gust.

Efecte secundare ale ceaiului din frunze de zmeura

Deși consumul zilnic de ceai din frunze de zmeură nu ar trebui să cauzeze probleme, este totuși cel mai bine să fii precaut, mai ales dacă te afli în stadiile incipiente ale sarcinii.

Frunza de zmeură este, de asemenea, un diuretic și se crede că are proprietăți laxative, ceea ce înseamnă că ar putea modifica obiceiurile de toaletă ale unor băutori. Dacă aveți îndoieli, consultați un medic înainte de a încerca ceaiul din frunze de zmeură.