Mutație MTHFR și acidul folic.

Gena MTHFR oferă instrucțiuni organismului dumneavoastră pentru a produce proteina MTHFR , care vă ajută să proceseze acidul folic. Corpul tău are nevoie de acid folic pentru a produce ADN și pentru a modifica proteinele.

5 lucruri de știut despre varianta MTHFR C677T și acidul folic

  1. Persoanele cu variante MTHFR C677T pot procesa toate tipurile de acid folic, inclusiv acidul folic.

Folatul este un termen general pentru multe tipuri diferite de vitamina B9. Folatul include folații care se găsesc în mod natural în alimente, cum ar fi legumele cu frunze verzi, citricele și fasolea, și mai multe tipuri de folați în suplimentele alimentare, cum ar fi  acidul folic  și 5-metiltetrahidrofolatul (5-MTHF). Varianta  MTHFR  C677T afectează modul în care corpul dumneavoastră procesează acidul folic. Este posibil să fi citit sau auzit că acidul folic nu este sigur dacă aveți una sau două copii ale  variantei MTHFR C677T. Nu este adevarat. Chiar dacă aveți una sau două copii ale variantei MTHFR C677T, corpul dumneavoastră poate procesa în siguranță și eficient toate tipurile diferite de acid folic, inclusiv acidul folic.

  1. Acidul folic este singurul tip de acid folic demonstrat pentru a ajuta la prevenirea defectelor tubului neural.

Acidul folic ajută la prevenirea unor malformații congenitale.

Poate ați auzit sau citit că, dacă aveți o variantă MTHFR C677T, ar trebui să luați alte tipuri de folați (cum ar fi 5-MTHF), dar acest lucru nu este adevărat. Acidul folic este singurul tip de acid folic demonstrat pentru a ajuta la prevenirea defectelor tubului neural (defecte congenitale severe ale creierului sau ale coloanei vertebrale).

Nu există studii științifice care să arate că suplimentele care conțin alte tipuri de folați (cum ar fi 5-MTHF) pot ajuta la prevenirea defectelor tubului neural.

Acidul folic este tipul comun de acid folic găsit în multe vitamine și suplimente. Celelalte tipuri de acid folic care se găsesc în unele vitamine sau suplimente (cum ar fi 5-MTHF) sunt diferite de acidul folic găsit în fructe și legume, chiar dacă eticheta nutrițională susține că este „folat alimentar natural”. Aceste tipuri de acid folic, la fel ca acidul folic, nu sunt produse din alimente, ci sunt produse de om. Puteți găsi folați alimentari naturali în legume (în special legume cu frunze de culoare verde închis), fructe și sucuri de fructe, nuci, fasole, mazăre, fructe de mare, ouă, produse lactate, carne, carne de pasăre și cereale. Spanacul, ficatul, sparanghelul și varza de Bruxelles se numără printre alimentele cu cele mai mari cantități de acid folic per porție.

Ar trebui să mănânci o dietă echilibrată, bogată în acid folic natural din alimente, dar este foarte dificil să obții cantitatea recomandată de acid folic doar din alimente.

  1. Variantele genei MTHFR sunt frecvente.

Variantele genelor sunt comune și normale. De fapt, există mai multe persoane în Statele Unite care au una sau două copii ale variantei MTHFR C677T decât persoane care nu o au. 7 variante ale genelor sunt cele care ne fac unici. Acestea provoacă diferențe, cum ar fi culoarea ochilor, culoarea părului și grupa de sânge.

Este posibil să fi văzut varianta MTHFR C677T denumită „ mutație genetică ”; cu toate acestea, cuvântul „mutație” se referă de obicei la o schimbare a genei care este mult mai puțin frecventă. Este mai precis să ne referim la MTHFR C677T ca o „variantă de genă”.

Varianta MTHFR C677T este mai frecventă în unele rase și etnii decât în ​​altele. Indivizii hispanici au mai multe șanse decât albii non-hispanici și negrii non-hispanici să aibă varianta MTHFR C677T.

  1. Toate femeile de vârstă reproductivă care ar putea rămâne însărcinate este recomandat să consume 400 de micrograme (mcg) de acid folic în fiecare zi, inclusiv cele cu o variantă MTHFR C677T.

Cei mai importanți doi factori care determină dacă aveți suficient acid folic în sânge pentru a ajuta la prevenirea unui defect de tub neural sunt

  1. Cantitatea de acid folic pe care o consumi in fiecare zi din alimente fortificate si vitamine/suplimente care contin acid folic.
  2. Perioada de timp în care se consumă acid folic înainte de a rămâne însărcinată.

Consumul a 400 mcg de acid folic în fiecare zi ajută la prevenirea defectelor tubului neural, chiar dacă aveți o variantă MTHFR C677T. Luarea unui supliment cu mai mult de 400 mcg de acid folic în fiecare zi nu este neapărat mai bună pentru a preveni un defect de tub neural. Cu toate acestea, un medic ar putea recomanda să luați mai mult de 400 mcg dacă aveți alte afecțiuni de sănătate sau ați avut deja un copil cu un defect de tub neural.