Metformina VS Inozitol. Cea mai bună alternativă pentru SOP.

Primul lucru pe care medicii îl sfătuiesc în mod obișnuit femeilor cu PCOS este să gestioneze nivelul zahărului din sânge (și posibil să slăbească) cu intenția de a atenua multe dintre simptomele SOP care rezultă din aceste dezechilibre. Acest lucru are sens, deoarece femeile cu SOP au o predispoziție mai mare la simptomele diabetului zaharat, în special rezistența la insulină (IR). De fapt, între 50-70% dintre femeile cu PCOS au un anumit grad de rezistență la insulină. În timp ce rezistența la insulină este adesea asociată cu obezitatea, femeile cu SOP se luptă adesea cu IR chiar dacă sunt slabe .. (3, 4, 5) Cercetătorii încă nu au stabilit dacă SOP pune bazele rezistenței la insulină sau dacă este invers. Indiferent, riscurile de a dezvolta diabet zaharat sunt mai mari la pacienții cu SOP decât la cei care nu au SOP.

Metformina este un medicament care a fost dezvoltat pentru a controla nivelul ridicat de zahăr din sânge. Metformina funcționează în două moduri pentru a preveni nivelurile ridicate de zahăr din sânge. În primul rând, susține restabilirea naturală a capacității corpului de a răspunde la insulină. În al doilea rând, reduce nivelul de zahăr produs de ficat, precum și cantitatea de zahăr pe care stomacul și intestinul o absorb. În timp ce dozele variază, metformina este adesea prescrisă pacienților care arată în mod constant niveluri crescute de zahăr din sânge la teste de sânge repetate, în ciuda unei forme de intervenție naturală. Problema este la fel ca orice alt medicament, metforminul nu este lipsit de efecte secundare. Greața, tulburările de stomac, diareea, vărsăturile și un gust metalic în gură sunt efecte secundare frecvente ale metforminei. Persoanele cu probleme cu rinichii sau ficatul nu ar trebui să ia metformină, deoarece organismul poate să nu fie suficient de sănătos pentru a elimina sau filtra metformină din organism.

Mio-inozitol nu este un medicament farmaceutic. Este o substanță naturală produsă în corpul uman care aparține grupului complex de vitamine B. Myo-inozitol este unul dintre cele nouă tipuri diferite de inozitol și poate fi găsit în mod natural în multe alimente, cum ar fi fructele, nucile și fasolea . Cercetările actuale privind SOP și inozitol sunt foarte promițătoare. O echipă bine respectată de cercetători a analizat data disponibilă și a concluzionat: „Conform studiilor controlate randomizate care implică suplimentarea cu inozitol la femeile cu SOP, inozitolul oferă îmbunătățiri în aproape toate condițiile patologice din SOP, cum ar fi recuperarea anomaliilor de reproducere, scăderea nivelului de androgeni și niveluri îmbunătățite de insulină.

Este Myo-inozitol o alternativă bună la metformină? Studiile efectuate în ultimul deceniu indică toate mio-inozitolul ca un tratament natural al simptomelor de rezistență la insulină, cele mai recente cercetări demonstrând o eficacitate similară cu metforminul pentru pacienții cu SOP. Chiar și cu doze similare, nu este la fel de probabil să aveți reacții adverse la mio-inozitol decât ați avea cu metformină. Indiferent de potenta, un tratament cu cel mai mic risc de efecte secundare este intotdeauna mai bun. Indiferent dacă alegeți inozitol sau metformin, aceasta nu poate fi singura dumneavoastră linie de tratament. Atât mio-inozitol, cât și metformin funcționează cel mai bine la pacienții care au, de asemenea, o dietă și un stil de viață prietenos cu SOP.