Tulburarile spectrului afectiv.

Majoritatea oamenilor au schimbări de dispoziție din când în când. Într-o zi s-ar putea să se simtă nervoși, iar a doua zi se simt grozav. Dar cu o tulburare afectivă, schimbările de dispoziție nu sunt atât de simple. Aceste tulburări pot provoca dureri emoționale mari și vă pot perturba foarte mult viața. Tulburările afective pot fi tratate. Discutați cu doctorul dumneavoastră sau cu un profesionist din domeniul sănătății mintale. El sau ea poate ajuta.

Ce sunt tulburările afective?

Tulburările afective sunt boli care afectează modul în care gândești și simți. Simptomele pot fi destul de severe. În cele mai multe cazuri, ele nu vor dispărea de la sine. Cele mai frecvente tulburări afective sunt depresia și tulburarea bipolară.

  • Depresie. Principalul simptom al depresiei este un sentiment de tristețe profundă. S-ar putea să te simți fără speranță sau că viața nu merită trăită. Uneori, este posibil să aveți gânduri de sinucidere sau de moarte. Majoritatea oamenilor au o oarecare tristețe în viața lor. Aceste sentimente se diminuează adesea cu timpul. Dar persoanele cu depresie severă s-ar putea să nu se îmbunătățească fără tratament.
  • Tulburare bipolara. Tulburarea bipolară este uneori numită boală maniaco-depresivă. Asta pentru că provoacă schimbări extreme de dispoziție. Uneori te poți simți intens fericit și plin de energie. Aceste episoade sunt adesea urmate de o mare disperare. În unele cazuri, este posibil să aveți ambele extreme simultan. Este probabil să ai faze în care starea ta de spirit se schimbă înainte și înapoi. Este posibil să aveți aceste schimbări de dispoziție doar din când în când. Sau se pot întâmpla de câteva ori pe an. Fără tratament, acestea vor continua să apară pe tot parcursul vieții.

Ce cauzează tulburările afective?

Nimeni nu știe exact ce cauzează tulburările afective. Se știe că conduc în familii. Modificările anumitor substanțe chimice din creier pot juca, de asemenea, un rol. Schimbările majore ale vieții, stresul, traumele, anumite boli fizice și medicamentele pot duce fiecare la o tulburare afectivă. Aceste tulburări afectează atât bărbații, cât și femeile. De asemenea, pot lovi oameni de orice vârstă, rasă și nivel de venit.