Siguranță medicală și calitate reală a serviciilor medicale furnizate, la Scanexpert Galați – Centru de Imagistică Medicală

În prezent, Scanexpert deține un număr de 7 centre în toată țara, compunând astfel o rețea multifuncțională de diagnostic, care, reușește, prin serviciile medicale de excelență și echipa de medici dedicată sănătății, să transforme viziunea pentru inovație în realitate. Scanexpert înseamnă o alternativă la sistemul medical actual, un mediu în care ideile prind viață, iar standardul serviciilor imagistice atinge un nou nivel de performanță. Pe parcursul anilor, întreaga echipă a îmbunătățit constant serviciile medicale de prevenire și diagnostic furnizate, până la standarde de excelență, eforturile fiind întotdeauna concentrate asupra necesităților fiecărui pacient în parte, în materie de profesionalism, calitate și siguranță a actului medical.
Rezonanța Magnetică Nucleară (RMN) cord este una din cele mai inovatoare metode de diagnostic imagistic a cordului și reprezintă o metodă bună în diagnosticarea majorității afecțiunilor sale. RMN cord înseamnă vizualizarea în profunzime a componentelor detaliate ale cordului, inclusiv a camerelor şi valvelor, catetetizarea cardiacă fiind exclusă. Utilitatea RMN cord se traduce  prin vizualizarea fiabilității mușchiului cardiac, evaluarea cicatricilor post infarct, evidențierea inflamației prezente a cordului, și anume prezența miocarditei, pericarditei, a tumorilor cardiace.

Sunt diagnosticate cu succes, de asemenea, anomaliile funcționale, trombii intracavitari sau intravasculari, anevrismele de aortă. Testul nu utilizează radiații, astfel încât este ideal pentru investigații repetate necesare pacienților cu probleme cardiace congenitale. Investigația RMN cardiacă este recomandată ca metodă eficientă şi nedureroasă în diagnosticarea următoarelor afecțiuni:

-afecțiuni ale pericardului: pericarditele inflamatorii
-afecțiunile vaselor cordului, cum ar fi anevrismul de aortă, coarctația(îngustarea) de aortă,
-cardiopatia ischemică: infarctul miocardic acut și vechi și stenocardia
-cardiomiopatiiile nonischemice:
-afecțiunile mușchiului cardiac, cum ar fi miocarditele, hipertrofia miocardului, dilatarea ventriculelor, ş.a.
-malformațiile congenitale ale cordului, inclusiv evaluarea postoperatorie în dinamică
-tumorile cordului
-anomaliilor funcționale
-evaluarea funcției de contracție a inimii,
-edemul în infarctul miocardic acut,sau miocardite acute
-trombii intracavitari sau intravasculari