Proprietățile medicinale ale uleiului de cocos.

1. Ajută la tratarea bolii Alzheimer

Digestia acizilor grași cu lanț mediu (MCFA) de către ficat creează cetone care sunt ușor accesibile de creier pentru energie. Cetonele furnizează energie creierului fără a fi nevoie de insulină pentru a procesa glucoza în energie.

Cercetările au arătat că creierul își creează de fapt propria insulină pentru a procesa glucoza și a alimenta celulele creierului. Studiile sugerează, de asemenea, că, pe măsură ce creierul unui pacient cu Alzheimer își pierde capacitatea de a-și crea propria insulină, cetonele din uleiul de cocos ar putea crea o sursă alternativă de energie pentru a ajuta la repararea funcției creierului.

O revizuire din 2020 evidențiază rolul trigliceridelor cu lanț mediu în prevenirea bolii Alzheimer datorită proprietăților lor neuroprotectoare, antiinflamatorii și antioxidante.

2. Ajută la prevenirea bolilor de inimă și a hipertensiunii arteriale

Uleiul de cocos este bogat în grăsimi saturate naturale. Grăsimile saturate nu numai că măresc colesterolul sănătos (cunoscut sub numele de colesterol HDL) din organism, dar ajută și la transformarea colesterolului „rău” LDL în colesterol bun.

Un studiu randomizat încrucișat publicat în Evidence-based Complementary and Alternative Medicine a constatat că consumul zilnic a două linguri de ulei de cocos virgin la adulții tineri și sănătoși a crescut semnificativ colesterolul HDL. În plus, nu au fost raportate probleme majore de siguranță legate de consumul zilnic de ulei de cocos virgin timp de opt săptămâni.

Un alt studiu mai recent, publicat în 2020, a avut aceleași rezultate și a concluzionat că consumul de ulei de cocos are ca rezultat un colesterol HDL semnificativ mai mare decât uleiurile vegetale netropicale. Prin creșterea HDL-ului din organism, ajută la promovarea sănătății inimii și la scăderea riscului de boli de inimă.

3. Tratează infecția UTI și a rinichilor și protejează ficatul

Se știe că uleiul de cocos ameliorează și ameliorează simptomele UTI și infecțiile renale. MCFA din ulei funcționează ca un antibiotic natural prin distrugerea învelișului lipidic al bacteriilor și uciderea acestora.

Cercetările arată, de asemenea, că uleiul de cocos protejează direct ficatul de leziuni.

Apa de cocos ajută, de asemenea, la hidratarea și susține procesul de vindecare. Medicii au injectat chiar și apă de cocos pentru a curăța pietrele la rinichi.

Nuca de cocos este un superaliment puternic, ceea ce este evident având în vedere toate aceste beneficii extraordinare pentru sănătatea uleiului de cocos.

4. Reduce inflamația și artrita

Într-un studiu efectuat pe animale în India, nivelurile ridicate de antioxidanți prezente în uleiul de cocos virgin s-au dovedit că reduc inflamația și îmbunătățesc simptomele artritei mai eficient decât medicamentele de vârf.

Într-un alt studiu recent, s-a descoperit că uleiul de cocos care a fost recoltat cu căldură medie suprimă celulele inflamatorii. A funcționat atât ca analgezic, cât și ca antiinflamator.

5. Prevenirea și Tratamentul Cancerului

Uleiul de cocos are două calități care îl ajută să lupte împotriva cancerului , inclusiv cetonele produse în ulei. Celulele tumorale nu sunt capabile să acceseze energia din cetone și sunt dependente de glucoză.

Se crede că o dietă ketogenă ar putea fi o posibilă componentă a ajutarii pacienților cu cancer să se recupereze.

A doua calitate este conținutul de acizi grași cu lanț mediu din uleiul de cocos. Pe măsură ce MCFA digeră pereții lipidici ai bacteriilor, ele pot  ucide și bacteriile Helicobacter pylori despre care se știe că crește riscul de cancer de stomac.

În plus, cercetările arată că acidul lauric găsit în uleiul de cocos poate avea acțiuni anticancerigene prin declanșarea efectelor anti-proliferare și pro-apoptotice.

6. Întărirea sistemului imunitar (antibacterian, antifungic și antiviral)

Uleiul de cocos conține acid lauric (monolaurină) , care s-a dovedit că reduce candida, luptă împotriva bacteriilor și creează un mediu ostil pentru viruși. Multe boli astăzi sunt cauzate de creșterea excesivă a bacteriilor rele, ciupercilor, virușilor și paraziților în organism.

O revizuire din 2020 indică faptul că are activitate antimicrobiană și ajută la activarea naturii antiinflamatorii a răspunsului imunitar din corpul uman.

Puteți înlocui cerealele și zahărul din dieta dvs. cu ulei de cocos ca sursă naturală de combustibil atunci când sunteți bolnav. Zahărul hrănește creșterea bacteriilor rele.

În schimb, luați o lingură de ulei de cocos de trei ori pe zi atunci când sunteți bolnav și consumați multe legume și bulion de oase, de asemenea.