Recuperarea fizică activă.

Este ușor să te lași purtat de senzațiile de bine pe care le obții în urma exercițiilor fizice, indiferent dacă ți se pare meditativ sau terapeutic. Dar amintiți-vă: lăsați loc pentru recuperarea activă în loc să mergeți cu viteză maximă cu antrenamentele în fiecare zi și să nu vă luați niciodată timp pentru odihnă.

  1. Tai chi

O formă de arte marțiale cu impact redus, tai-chi-ul este excelent pentru construirea forței, echilibrului și conștientizării întregului corp. Se caracterizează prin mișcări lente, curgătoare, făcându-l ideal pentru activarea sistemului nervos parasimpatic, care ne ajută corpul să se calmeze și să se recupereze din stresul antrenamentelor intense și a vieții de zi cu zi.

  1. Yoga

Această activitate de recuperare încercată și adevărată nu numai că crește flexibilitatea, dar învață și tehnici adecvate de respirație și controlul corpului.

  1. Înotul

Să vă duceți antrenamentul la piscină este o opțiune excelentă de exerciții cu impact redus. Înotul vă permite corpului să fie lipsit de greutate, vă relaxează articulațiile și vă întinde corpul în moduri în care nu ați putea să o faceți pe uscat.

  1. Mersul sau alergarea în stare de echilibru

Antrenamentul cu intervale de mare intensitate ar putea fi la modă, dar există încă un timp și un loc pentru un exercițiu cardio de modă veche care vă face să alergați (sau să faceți un alt exercițiu cardio, cum ar fi ciclismul) într-un ritm moderat și durabil pentru o anumită perioadă de timp.

  1. Drumeția

Petrecerea timpului în aer liber poate reduce ruminația (a avea gânduri negative repetitive despre sine) și poate sprijini mentalul. Și, în comparație cu mersul pe un trotuar sau pe un drum plat, drumeția pe terenuri denivelate va lucra o varietate mai mare de mușchi și vă va provoca mai mult forța fesierilor, a abdomenului și a gleznelor.