Boala Crohn – tratament naturist.

Hrănirea corpului cu cantitatea potrivită de nutrienți zilnici de care are nevoie poate fi dificil dacă suferiți de o boală inflamatorie intestinală (IBD) precum boala Crohn.

Dieta pentru boala Crohn:

Institutul Național de Diabet, Boli Digestive și Renale afirmă că furnizorii de servicii medicale recomandă mai multe tipuri de planuri de dietă specifice pentru a ajuta la controlul simptomelor Crohn . Acestea includ:

  • Diete bogate in calorii
  • Diete fără lactoză (eliminarea produselor lactate)
  • Diete cu conținut scăzut de grăsimi
  • Diete sărace în fibre
  • Diete cu conținut scăzut de sare

Tipul de dietă care funcționează cel mai bine depinde de capacitatea ta de a digera și de a absorbi minerale, bacterii, grăsimi, fibre și anumite tipuri de carbohidrați. Persoanele cu boala Crohn reacționează diferit la aceste grupuri de alimente, în funcție de tipul de medicamente pe care le-ar putea lua, de nivelul lor de inflamație intestinală și de măsura în care produc sau nu enzime digestive diferite.

Mulți oameni caută plante medicinale și suplimente fără prescripție medicală pentru a ajuta la atenuarea simptomelor Crohn. Când căutați suplimente alimentare și remedii pe bază de plante pentru boala Crohn , este esențial să vă amintiți că astfel de suplimente nu sunt reglementate de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) , așa că cel mai bine este să discutați cu gastroenterologul sau dieteticianul înainte de a încerca ceva nou.

„Cred că cel mai important lucru este ca oamenii să ia orice medicamente prescrise de medicul lor și ca orice suplimente să fie secundare”, spune Meira Abramowitz, MD , gastroenterolog la Centrul Jill Roberts pentru boli inflamatorii intestinale de la Weill Cornell Medicine și NewYork. Spitalul Presbiterian din New York.

Dr. Abramowitz a subliniat importanța de a vă consulta medicul înainte de a lua orice suplimente.

„Deoarece suplimentele nu sunt reglementate, sunt împotriva pacienților care le folosesc doar aleatoriu din magazinul de produse naturiste”, spune ea. „Unele pot provoca toxicitate hepatică sau pot duce la alte probleme de sănătate”.

Suplimente nutritive și boala Crohn

Unele suplimente nutritive pot fi eficiente și pentru boala Crohn. Un studiu publicat în februarie 2015 în United European Gastroenterology Journal a constatat că suplimentele care conțin vitamina D ar putea atenua disfuncția barierei intestinale care afectează mulți oameni cu această boală. Vitamina D este, de asemenea, crucială pentru formarea oaselor. Alte suplimente de luat în considerare includ:

  • Vitaminele B Mulți oameni cu boala Crohn au deficiență de B12, care poate fi legată de anemie . Abramowitz recomandă să luați suplimente de B12 pentru a combate slăbiciunea și oboseala. Suplimentele de fier ar putea fi, de asemenea, recomandate dacă medicul dumneavoastră constată o deficiență.
  • Potasiu și magneziu Suplimentele cu magneziu și potasiu pot ajuta la vărsături și greață, precum și la complicațiile care provin din diareea cronică.
  • Ulm alunecos —  Ulmul alunecos este un remediu pe bază de plante și demulcent (o substanță care protejează țesuturile iritate și favorizează vindecarea acestora). Conține mucilagii, o substanță care devine un gel alunecos atunci când este amestecată cu apă. Acest mucilagiu acoperă și calmează gura, gâtul, stomacul și intestinele, făcându-l excelent în calmarea crizelor Crohn.
  • Curcumină  –  Cu proprietăți antiinflamatorii, studiile au descoperit că persoanele cu boală inflamatorie intestinală care au luat curcumină și-au redus simptomele și nevoia de medicamente. Diverse studii clinice au sugerat că curcumina ar putea fi un potențial candidat pentru prevenirea și/sau tratamentul unei varietăți de boli ale colonului, cum ar fi colita ulceroasă, boala Crohn și cancerul de colon.
  • Glutamina  – Glutamina este un aminoacid găsit în organism care ajută la funcționarea corectă a intestinului. Deoarece este bun pentru sănătatea intestinală generală, poate oferi ajutor pentru boala Crohn. Cel mai bine este să luați glutamina pe stomacul gol. 
  • Acizii grași omega-3 –  Omega-3 precum cei găsiți în uleiul de pește pot ajuta la combaterea inflamației și la reducerea șanselor de reapariție a bolii Crohn. Studiile au fost mixte, dar unii bolnavi consideră că omega-3 sunt de ajutor.
  • Multivitamine adevărate    Deoarece boala Crohn poate interfera cu capacitatea dumneavoastră de a absorbi nutrienții, este adesea o idee bună să luați un supliment de multivitamine și minerale.